Meglepő név a tévés fizetési lista élén

Vágólapra másolva!
Robert De Niro kapja a legtöbb pénzt tévés szériáért: neve felbukkanása a lista élén csak azért meglepő, mert sokan nem is tudják, hogy sorozatot készít az Amazonnak.
Vágólapra másolva!

Az ma már közhely, hogy a tévé az új mozi, és özönlenek a neves hollywoodi sztárok tévés produkciókba. Egyre igényesebbek a sorozatok, egyre több a pénz a gyártóknál, a stúdióknál és a megrendelőknél egyaránt, sok sztorit pedig ügyesebben, élvezetesebben lehet kibontani egy szériában, mint egyetlen mozifilmben.

A Netflix, az Amazon, a Hulu megjelenése a gyártók között szintén felverte az árakat,

korábban elképzelhetetlen gázsikat lehet keresni sorozatokkal is. Csak 2010 után olyanok vágtak tévés projektbe, mint Dustin Hoffman, Nicole Kidman, Winona Ryder, Woody Allen, John Malkovich, Drew Barrymore, Halle Berry, Pierce Brosnan, Robin Williams, Anthony Hopkins, Matthew McConaughey és persze Robert De Niro, aki épp az Amazonnal forgat.

Dustin Hoffman és Robert De Niro Forrás: AFP/Angela Weiss

Ő 775 ezer dollárt kap epizódonként, utána Mark Harmon jön a sorban, 525 ezerrel vastagodik a bankszámlája minden epizód után. Utána már a Trónok harca öt nagy sztárja jön, akik egyformán jól keresnek,

félmilliót kaszálnak minden rész után.

Nekik viszont idén csak hétszer csenget a postás, jövőre pedig csak hatszor (bő egyórás epizódok után), míg az NCIS frontembere évente 22 részben is szerepel – összesítve tehát sokkal jobban keres. Alább a Variety által gyűjtött fizetési lista a drámai sorozatok esetében:

Forrás: Variety

Vígjátéksorozatok

A komédia más tészta. Sokan úgy vélik, hogy könnyebb dolguk van, hiszen a legtöbb szitkom csak kereskedelmi félórás, azaz 22-23 perces, így elvileg kevesebbet kell dolgozniuk egy epizódért, mint a drámásoknak, akik 40-44 perces részben szerepelnek – általában, de a Trónok harca idén többször ment 60 fölé.

De biztos megérdemlik a nagy összegeket, hiszen komédiázni nem könnyű, próbálja csak ki: mi a nehezebb, viccesnek lenni, vagy komor arccal nézni, esetleg kiabálva rohangálni? Ennek megfelelően ne sajnáljuk a hatalmas gázsit az Agymenők és a Modern család sztárjaitól, akik bőven többet keresnek egy évben, mint rengeteg hollywoodi filmszínész. Alább a lista róluk:

Forrás: Variety