Ilyen még nem volt A konyhafőnök történetében

A konyhafőnök
Vágólapra másolva!
Hárman harcoltak a fináléba jutásért A konyhafőnök VIP utolsó előtti versenynapján, egy versenyzőt küldött haza a zsűri.
Vágólapra másolva!

Csütörtök este már csak hárman álltak A konyhafőnök VIP pultjai mögött, az első feladatot Bicsár Attila séf adta a versenyzőknek, tőkehal, fasírt és ananászsalsa készült.

Forrás: RTL Klub

Nagy volt a feszültség a konyhában, de Gáspár Bea ennek ellenére is szépen dolgozott, precíz volt, és profi, csak a majonézzel akadt egy kis gondja.

Kovács Kati sok dicséretet kapott a zöldségei miatt, de még soha nem volt ilyen feszült, a zsűri szerint láthatóan csak a győzelemre koncentrált, mindenáron győzni akart. Nagy Ervin szemlátomást ideges volt, amiért odaégette a vajat (nem is örül annak, hogy ezt az oldalát is látják a nézők), nem sikerült jól a sütése, de igyekezett megmenteni a tányért, nem sok hiba volt a teljesítményében.

Forrás: RTL Klub

A második feladatban magyaros alapanyagok várták a versenyzőket a konyhában, de ezúttal segítséget is kaptak: a finálé előtti utolsó feladatban Kovács Katit a sógornője, Gáspár Beát a család egyik barátja, Nagy Ervint pedig a barátnője segítette ki.

Forrás: RTL Klub

Nagy Ervin pultján nagy volt a káosz, a barátnője elajándékozta a vajat, amit használni akart, elégette a kezét a serpenyővel, és a tálaláskor a szifonnal is meggyűlt a baja, amikor a zellerkrémet akarta a tányérra nyomni.

Mindhárom versenyző kapkodott az utolsó másodpercekben, de sikerült a tervezett ételeket a zsűri elé vinni:

három tányérral készültek Sárközi Ákoséknak. A finálé előtti utolsó kóstolást Gáspár Bea ételével kezdték, sült császárhúst készített magyaros sajttortával, kolbászraguval – a séf elégedett volt vele.

Kovács Kati felszabadultabban dolgozott, mint eddig a döntőben, Rozina szerint nagyon jól választott partnert: hiába nem voltak tökéletesek a gombócok, a szósz sokat javított a tányéron. Nagy Ervinék mangalicacsászárt sütöttek narancsos-kolbászos aszpikzselével és rétessel – a tészta nyers maradt, és a húst is süthették volna még.

Forrás: RTL Klub

Fördős Zé ismertette a versenynap eredményét, elsőként Gáspár Bea mehetett fel a galériára, el sem hitte, hogy a fináléig jutott.

A zsűri végül Nagy Ervint küldte haza,

Sárközi Ákos szerint végig jól bánt a húsokkal, az állagokkal, de néha túlvállalta magát, a tökéletességre kellene törekednie. A színész élete egyik legnagyobb élményének nevezte A konyhafőnök-öt, ő lett a széria legjobb férfi versenyzője.

Forrás: RTL Klub

A konyhafőnök történetében ilyen még nem volt: két nő küzd meg a fődíjért

és A konyhafőnök címért, péntek este eldől, hogy Kovács Kati vagy Gáspár Bea lesz-e a széria legjobbja – a tét tízmillió forint.