Mégis feltámasztják a True Detective-et

True Detective, a HBO sorozata, A törvény nevében
Woody Harrelson és Matthew McConaughey
Vágólapra másolva!
A második évad kedvezőtlen kritikai fogadtatása ellenére mégis folytatódik az HBO antológiasorozata. A szériát megalkotó Nic Pizzolatto ötletgazdának egy rutinos forgatókönyvíró, David Milch segít megírni a harmadik szezont.
Vágólapra másolva!

A Variety forrásai szerint az együttműködés a két alkotó között még nagyon korai fázisban van. Milch neves írónak számít (ő jegyzi például a Deadwoodot vagy a Befutót), de szokatlan munkastílusáról is híres. Az HBO most azt reméli, az ő bevonásával segítenek egy kis lökést adni a kreatív folyamatokban kissé elakadt Pizzolattónak.

Woody Harrelson és Matthew McConaughey az első évadban Forrás: HBO

A két író állítólag már kialakította a magyarul A törvény nevében címre hallgató bűnügyi sorozat új évadának koncepcióját, és jelenleg az egyes epizódok forgatókönyvein dolgoznak. A csatorna ugyan nem kommentálta mindezeket az értesüléseket, de korábban is lehetett hallani róla, hogy különféle ötletekkel (kezdjen el egy több íróból álló csapattal együtt dolgozni, vegyen maga mellé egy új showrunnert) próbálják munkára bírni Pizzolattót.

Colin Farrell a második évadban Forrás: HBO

Mialatt egyébként A törvény nevében harmadik évada sorsa még függőben volt, az HBO egy olyan értelmű szerződést kötött az alkotóval, hogy 2018-ig mindenképpen náluk dolgozik, és ez alatt az idő alatt akár új projekteket is fejleszthet. Ennek keretében kezdett el az író a Robert Downey Jr. főszereplésével tervezett Perry Mason-szérián dolgozni, arról azonban nincs hír, milyen stádiumban áll jelenleg az a produkció.