Világszínvonalú technikával debütál az új Tények

TV2, megújukt a Tények stúdiója, Marsi Anikó, Gönczi Gábor és Szalai Vivien
Vágólapra másolva!
Február 26-án, vasárnap 18 órától rendhagyó módon Marsi Anikóval és Gönczi Gáborral láthatják először a nézők a teljesen megújult Tényeket.
Vágólapra másolva!

Február 26-tól, tehát vasárnaptól új időszámítás kezdődik a Tények életében. A TV2 hírműsora teljesen megújul, épített díszlettel, új logóval és vadonatúj arculati elemekkel várja a nézőket. A munkák több hónapig tartottak, és nem csupán a stúdió teljes dizájnváltását foglalták magukba, a műszaki eszközpark is kicserélődött. A megújítás a nemzetközi híradós trendek figyelembevételével zajlott, a végeredmény mindenben megfelel a műfaj és a kor követelményeinek, maximálisan kiszolgálva a nézői igényeket – közölte a TV2.

Marsi Anikó, Gönczi Gábor, Kökény-Szalai Vivien Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A Tények leglátványosabb új díszleteleme a közel 31 négyzetméteres ultramodern, ívelt LED-fal, melynek mérete és részletgazdagsága magyarországi hírműsorban egyedülálló. Az impozáns építmény 12.8 méter széles,

2,4 méter magas, 8.3 millió pixelt tartalmaz, a súlya pedig közel két tonna

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Technikai paramétereinek köszönhetően sokkal letisztultabb, kifinomultabb képi világot nyújt a nézőknek, mint a korábbi virtuális díszlet. A LED-fal alapháttere egy elegáns háttér-animáció, de ezt a felületet használják majd a grafikák, táblázatok megjelenítésére is. Az új technika további számos lehetőséget rejt magában.

Jobbról Gyöngyösi Szabolcs rendező Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A látható változások mellett a háttérben is számos újdonság szolgálja a professzionális látványvilágot. Bővült a stúdióvezérlő grafikai számítógépeinek kapacitása, ezentúl 4K-s felületen jeleníthetőek meg a különböző hátterek, és kicserélődött a robotkamera vezérlőrendszere is.

A grafikai arculat is igazodik a trendekhez,

új főcím, feliratozás és grafika készült. A műsorvezetők ezentúl nemcsak ülve, hanem a stúdió több helyszínéről állva is konferálnak majd híreket, ezzel is dinamikusabbá téve a műsorfolyamot.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A stúdió három hónapos átépítése során a kollégák közel 12 kilométer kábelt építettek be a helyiségbe, 12 műszaki szakember, 3 grafikus és 1 díszlettervező közel 3000 munkaórát töltött azzal, hogy február 26-án a végleges formájában debütálhasson az új Tények. A műsorvezetők Marsi Anikó és Gönczi Gábor, valamint Andor Éva és Szebeni István lesznek.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

„Hosszú hónapokon át, megfeszített munkával dolgoztunk a megújuló Tényeken. Exkluzív interjúkkal, izgalmas riportokkal és külföldi tudósításokkal, valamint az embereket foglalkoztató témák feldolgozásával minden adott ahhoz, hogy bátor és izgalmas híradót készítsünk. A Tények minden eleme – beleértve a díszletet és a tartalmat is – gondos tervezés eredménye, a nemzetközi trendeket követi.

a tájékozódásban. Büszke vagyok a csapatomra, azt gondolom, ez a hírműsor bárhol a világon megállja a helyét. Magyarország legjobb híradója várja a nézőket vasárnaptól!” – tette hozzá Kökény-Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója.

A megújult Tények tehát február 26-tól, vasárnaptól minden este 18 órától.