A tavalyi győztes visszatér A Dal színpadára

2017.02.17. 16:21

Szombaton eldől, melyik dal és előadó lesz A Dal 2017 nyertese. A döntőben extra produkcióként fellép a tavalyi győztes, Freddie, valamint Molnár Ferenc Caramel, a zsűri egyik tagja.

A Dal 2017 harminc dalból álló mezőnyéből három válogató és két elődöntő után alakult ki a nyolcas döntő résztvevőinek köre.

Szombaton A Dal 2017 fináléjába jutott nyolc produkcióból először a zsűri pontozással választja ki a négy legjobbat, a végeredményről pedig a tévénézők szavazatai döntenek.

A nyolc döntős dal meghallgatása után a szakmai zsűri tagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adnak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak. A pontszámok összesítése után derül ki, melyik négy előadó és dal jut a végső fázisba. Rájuk ezt követően a nézők mobilapplikáció segítségével, sms-ben vagy a mediaklikk.hu/a-dal weboldalon szavazhatnak. A legtöbb voksot kapó versenyző nyeri A Dal-t és képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Kijevben.

Ők lesznek ott a döntőben: Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi, Leander Kills, Zävodi + Berkes Olivér, Kállay Saunders Band, Kanizsa Gina, Pápai Joci, Radics Gigi és a Soulwave.

Freddie is fellép szombatonForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A Dal 2017 döntőjében két extra fellépő lesz: egyikük Freddie, aki Pioneer című dalával tavaly nyert, a másik pedig Molnár Ferenc Caramel, a zsűri egyik tagja. Caramel 2012-ben maga is indult A Dal első szériájában és a legjobb négyig jutott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK