Képernyőre kerül az elnök szexbotránya

Bill Clinton, Monica Lewinsky
Bill Clinton és Monica Lewinsky a botrány idején
Vágólapra másolva!
Az O.J. Simpson-ügy után ismét Jeffrey Toobin író egyik művét használják fel az American Crime Story című antologikus sorozat alkotói. A széria egyik közelgő évada ugyanis a szerző A Vast Conspiracy: The Real Sex Scandal That Nearly Brought Down a President című könyve alapján a Monica Lewinsky-botrányt járja majd körbe.
Vágólapra másolva!

A többszörösen díjnyertes sorozat első szezonja Toobin The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson című kötete felhasználásával az O.J. Simpson által elkövetett gyilkosságot dolgozta fel, a bírósági tárgyalásra húzva fel a sztorit, és az ígéretek szerint a Bill Clinton kilencvenes évekbeli szexbotrányát bemutató évadnak is jogi thriller lesz a műfaja.

Az American Crime Story alkotói már javában dolgoznak a második évadon, amely a Katrina hurrikánt és áldozatait állítja a középpontba, és folyamatban vannak a Gianni Versace 1997-ben történt meggyilkolását feldolgozó szezon munkálatai is.

Bill Clinton és Monica Lewinsky a botrány idején Forrás: AFP/Staff

Mivel a Katrináról szóló évad legkorábban 2018-ban kerül a képernyőkre, Clinton szexbotrányának dramatizált verziójára valószínűleg még sokat kell várnunk, de a mű minden bizonnyal megér minden várakozást, hiszen az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy olyan nagyszerű volt, hogy kilenc Emmy-díjat nyert tavaly.

A rajongók addig is az American Crime Story alkotója, a zseniális producer, Ryan Murphy további munkáival vigasztalódhatnak, hiszen március 5-én érkezik tőle a Feud (amely szintén egy antológia első évada), illetve folytatódikAmerikai Horror Story című antologikus horrorszériája is.