Lagzi Lajcsi megérkezett Kubából, reagált a vádemelésre

Lagzi Lajcsi, Galambos Lajos
Vágólapra másolva!
Lagzi Lajcsi a múlt hetet Kubában töltötte, miközben a Budaörsi Járási Ügyészség vádat emelt ellene, összesen 50 millió forintos lopással vádolják, amelyért akár 12 évet is kaphat. A zenész megérkezett Budapestre, rögtön reagált is a hírekre.
Vágólapra másolva!

"Hosszú utazáson vagyok túl, napsütésben mentem el, és viharfelhőkre érkeztem haza" - mondta a reptéren az újságíróknak a Blikk szerint.

Forrás: TV2

"Lelkileg ez egy olyan megtiport és megbecstelenített helyzet, amiben vagyok, hogy úgy érezem, mint akit megerőszakoltak.

A kezünkben vannak újabb okiratok, amikkel bizonyíthatom az ártatlanságom, hogy hamis vádakkal illetnek. Továbbra is mindent megteszek azért, hogy tisztára mossam a családom nevét. Nem akarjuk felfedni azoknak a dokumentumoknak a tartalmát, hanem először a független bíróság elé szeretnénk tárni. A jövő héten tervezek olyan nemzetbiztonsági emberekkel találkozni, akik szintén bizonyíthatják az ártatlanságomat. Egyelőre nem kaptuk kézhez az ügyészség által kiadott vádiratot, nem ismerem egyelőre a pontos tartalmát" - mondta.

Újra börtönbe kerülhet

Az ügyészség szerint Lagzi Lajcsi 1993 és 1999 között egyedül, majd 2000-től a másodrendű vádlottal, feleségével szabálytalanul áramot, vizet és gázt vételezett mocsai ingatlanaiban illegális bekötések segítségével. A sértett közműszolgáltatók felé a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők által jelzett "nulla" közeli óraállások alapján éveken át minimális összegű befizetéseket teljesített Lajcsi, és a másodrendű vádlott, vagyis a felesége is.

Az ügyészség szerint Lajcsi összesen legalább 30 131 478 Ft értékben tulajdonított el áramot, legalább 4 723 496 Ft értékben tulajdonított el földgázt, legalább 16 003 428 Ft értékben vezetékes vizet.

Az ügyészség a vádiratban G. L. vádlottra börtönben végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől eltiltás, 500 000 forint összegig pénzben kifejezett vagyonelkobzás kiszabását indítványozta. Megjegyezték, halmazati szabályokra is figyelemmel a büntetési tételkeret két évtől tizenkettő évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Lagzi Lajcsi az ügy miatt 4 hónapot töltött előzetesben, felesége, Boglárka egy hetet.