A bevándorlókról fog szólni a népszerű sorozat következő évada

Bűnök és előítéletek, Felicity Huffman, Timothy Hutton
Felicity Huffman és Timothy Hutton a Bűnök és előítéletekben
Vágólapra másolva!
Március 12-én már harmadik évadával folytatódik a Bűnök és előítéletek (American Crime) című antologikus sorozat, amely megint súlyos témát boncolgat majd.
Vágólapra másolva!

Az Emmy-díjas széria az amerikai társadalomban uralkodó osztálykülönbségeket, a különféle rasszok és nemi szerepek okozta feszültségeket vizsgálja, mindig egy-egy bűnügyi tárgyalásból kiindulva.

Az első évad egy háborús veterán meggyilkolásán keresztül tárta fel a társadalmi problémákat, a második pedig nemi erőszakot elkövető sztárkosarasokról szólt. John Ridley ötletgazda most elárulta, hogy a harmadik szezonban a munkaügyek, a munkavállalók jogai mellett a prostitúció, az emberkereskedelem és az illegális bevándorlás lesznek a fő témák.

Az alkotó ugyanakkor leszögezte, utóbbi probléma nem (a mexikói bevándorlókkal meglehetősen ellenséges viszonyt ápoló) Donald Trump megválasztása miatt kerül terítékre, hiszen már jóval azelőtt elkezdték írni a forgatókönyvet.

„Én úgy közelítem meg a történetmesélés aktualitását, hogy arról próbálok írni, ami odakint van. Ez a téma pedig úgyszólván mindig is a földön hevert. Sajnos már kialakult annak az infrastruktúrája, ami lehetővé teszi, hogy ezek a dolgok folytatódjanak. Szóval

Mi a nagyobb összefüggéseket nézzük" – nyilatkozta az alkotó, aki nem mellesleg 2014-ben Oscar-díjat nyert a 12 év rabszolgaság forgatókönyvéért.

Ridley azt is elmondta, hogy már csak azért is felesleges a Trump-párhuzamot erőltetni, mert az illegális bevándorlás jelensége világszinten megfigyelhető. „Ez a vita nem újkeletű. Ráadásul nemcsak az Egyesült Államokra tartozik, hiszen mindenhol jelen van. A műsorunknak ugyan az a címe, hogy American Crime, de ez most kivételesen

– érvelt John Ridley.

Felicity Huffman és Timothy Hutton a Bűnök és előítéletekben Forrás: ABC

A Bűnök és előítéletek harmadik évadában a széria korábbi sztárjai térnek vissza, azaz ismét szerepet kapott Felicity Huffman, Timothy Hutton, Regina King és Lili Taylor is, új arcként pedig A Grace klinikából ismert Sandra Oh csatlakozik hozzájuk egy fontosabb szerepben.