Dermesztően tájékozatlan pár Exek az édenben-szereplő

Exek az édeben
Vágólapra másolva!
Azt tudjuk, hogy a valóságshow-kba általában nem történészek és filozófiaprofesszorok jelentkeznek nagy mennyiségben, de mindig meg tudunk döbbenni azon, amikor műveltségi kvízt tartanak.
Vágólapra másolva!

Az Exek az édenben szerkesztői beadtak a szereplőknek egy 25 kérdéses tesztet, hadd gondolkodjanak a fiatalok. Lett is nagy riadalom a Viasat3 műsorában, volt, aki „basszus én olyan hülye vagyok, már írni is elfelejtettem!" felkiáltással állt neki, Franciska pedig elmondta, hogy „már annyira régen gondolkodott, hogy minden alapvető dolgot elfelejtett".

Norbi erős kettes-hármas osztályzatot jósolt magának, míg Barbi úgy vélekedett, hogy az élethez megvan az esze, de a „lexikális tudása eléggé üres". Ezek után nem meglepetés, hogy Milán szerint a rendszerváltás 1990 helyett 1949-ben volt, Toldi Miklósról nagyjából fogalmuk sem volt, a brexitre Berni ásványi anyagot, Norbi gyógyszert, Zsuzsi vegyületet írt válaszképp.

Berni nem a brexiten rágódott Forrás: Viasat3

A „Melyik magyar tudós kapott Nobel-díjat a C-vitamin felfedezéséért?" kérdésre Franciska így válaszolt: „Nagyon-nagyon szégyellem magam, mert mindig próbáltam figyelni kémiaórán. Tudtam, hogy 'Sz' betűvel kezdődik... és ezért a Szabó, az úgyis olyan gyakori, hátha bejön... a Béla, hát az meg csak úgy jött."

A Viasat3 műsora ma este fél 10-től folytatódik.