Elbúcsúztatták Pápai Jocit, érzi, hogy nagy az elvárás

Pápai Joci eurovízió Eurovíziós Dalfesztivál 	Eurovíziós Dalfesztivál - Sajtótájékoztató Budapesten
Budapest, 2017. április 24. Pápai Joci énekes, a közmédia Dal 2017 című versenyének győztese, a verseny indulója és Rátonyi Krisztina kommentátor az Eurovíziós Dalfesztiválról tartott sajtótájékoztatón a fővárosi Kioskban 2017. április 24-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Hamarosan elindul Kijevbe Pápai Joci, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyzője. Az énekes bízik a jó szereplésben, örömmel veszi a sok bátorítást, és bár napközben lekötik a teendői, éjszakánként egyre többet gondol a május 11-i elődöntőre. A versenyre elkíséri Rátonyi Krisztina és Freddie, ők lesznek a dalverseny magyar kommentátorai.
Vágólapra másolva!

A Duna TV A Dal döntője után is követi az eseményeket, az Eurovízió alatt az Elővízió című felvezető műsorral készülnek. Medvegy Anikó csatornaigazgató elmondta, hogy a dalfesztivál május 9-i és 11-i elődöntője, valamint a 14-i döntő estéjén a Március 15. térről jelentkeznek majd élőben, a helyszínre pedig ezúttal is százakat várnak közös drukkolásra.

Rátonyi Kriszta és Freddie lesznek a kommentátorok Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az énekes arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy életében nem kapott még annyi szeretetet, mint az elmúlt hónapokban. "Nagy feladat és teher számomra az ország képviselete, de bízom a jó szereplésben" - mondta. Az emberek megállítják az utcán, és biztatják, és

előfordult olyan is, hogy a dugóban ülve kiszállt valaki a kocsiból, és odament hozzá gratulálni.

Napközben lekötik a teendői, de éjszakánként egyre többet gondol a versenyre. A sajtótájékoztatón készültek számára egy meglepetéssel, barátok üzentek neki egy videóban. Bátorította többek közt Kállay-Saunders András, Majka, Radics Gigi, Zséda és Caramel is.

Pápai Joci örül a visszajelzéseknek Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A rendezvényen ott volt Levina, a verseny német indulója is, a két versenyző pedig egy Eurovízió-kvízben mérte össze tudását.

Meg kellett tippelniük többek közt, hogy milyen hosszú volt az Eurovízió történetének legrövidebb dala, mennyi idős volt a legidősebb és a legfiatalabb induló (mint kiderült, a legfiatalabb 12, a legidősebb pedig 95 éves volt), és mikor nyert utoljára anyanyelvű dal (2007). Pápai Joci pontosan tudta, hogy az ABBA 1974-ben lépett fel a dalverseny színpadán, de hogy 38 női és 9 férfi szóló énekes nyert eddig, azt egyik induló sem tudta megtippelni.

Levina, a verseny német indulója Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Rátonyi Krisztina már hetek óta készül a feladatra, mint mondta, mindent elolvas a korábbi évek versenyeiről és versenyzőiről, órákat tölt jegyzeteléssel és tanulással. "Az emberek kíváncsiak minden apró részletre, én ezeket szeretném most magamba szívni. Sokat gyakorolok és tanulok, remélem, két hét múlva már mi is készen fogunk állni az indulásra" - mondta.

Igyekszik majd a lehető legtöbb információt megosztani a nézőkkel, a tavalyi magyar induló, Freddie pedig a színfalak mögül jelentkezik, és kulisszatitkokról fog beszámolni.

"Még közelebb visszük a nézőkhöz a fesztivált, olyan információk hangoznak majd el, amiket nem tudnának, ha csak a versenyt néznék. Ebben a versenyben minden tudatosan van szervezve, Joci is tapasztalja majd, hogy a 48 az itt nem 47 és nem 49, mindennek pontosan kell mennie, hogy működjenek a dolgok. Mindenki kicsit bennfentes lesz, szó szerint együtt nézzük majd a fesztivált."

A versenyzők Eurovíziós kvízben mérték össze tudásukat Forrás: Zih Zsolt- MTVA

A csapat része lesz Budavári Balázs is, aki A Dal 2017-hez kapcsolódó videoblogger-pályázat győzteseként tudósíthat Pápai Joci fellépéséről és a kijevi eseményekről.