Mit csinál most A konyhafőnök győztese, Németh Ádám?

Németh Ádám
Vágólapra másolva!
Bár A konyhafőnök fináléja óta már több hónap eltelt, Németh Ádámot nem felejtették el a nézők: továbbra is szóba elegyednek vele az utcán, rendezvényekre hívják országszerte, és egyre növekszik követőinek száma a Facebookon. A negyedik széria győztese nemrég Ázsiában járt, hogy pihenjen és inspirálódjon - erről is mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

Németh Ádám 2016-ban lett az ország konyhafőnöke, az RTL Klub műsorában szerzett ismertséget máig kamatoztatja: különböző rendezvényekre, fesztiválokra hívják előadni, zsűrizni és főzni országszerte, szinte nincs olyan hónap, hogy ne utazna valahova találkozni a közönséggel. A csatorna is bízott rá egy új feladatot, A mi kis falunk-ban sokat emlegetett pajkaszegi kakaós brióst ő álmodta meg, és készítette el egy videóban.

"Ugyanaz a csapat kezeli a sorozat oldalát, mint amelyik a vetélkedőét is működtette, és nekik jutott eszükbe, hogy kellene egy ilyen kis keresztpromóciót csinálni. Ebben a sorozatban sokat emlegetik a legendás kakaós brióst, még szobrot is emeltek neki a faluban, ennek kapcsán találták ki, hogy agyaljak ki egy receptet, hogy a nézők is el tudják készíteni. Én nagyon nyitott vagyok az ilyenre, kerestem egy briós receptet, és kicsit felturbóztam naranccsal, kakaós csíkokkal. Óriási elérése volt, és sokan csatlakoztak az oldalamhoz is a videó megnézése után."

Kreatív energiákra van szükség

Régi vágya volt, hogy eljusson Ázsiába, menyasszonyával egy évig szervezték, hogy néhány hétre elutazhassanak. Rengeteg élménnyel és ötlettel gazdagodott, különleges ételeket is kóstolt. "Jelenleg szabadúszóként dolgozom, és az a profilom, hogy leginkább gasztronómiai projektekben veszek részt a kreatív oldalon, mint például étlapfejlesztés, újan nyíló helyek megnyitásának koordinálása. Rengeteg kreatív energiára van szükség ehhez, úgyhogy nagyon kell az inspiráció.

az út egyben pihenés is volt, amellett, hogy rengeteg dolgot lestem el, amit majd hasznosíthatok" - mesélte.

Forrás: Németh Ádám

"Egy hónapot töltöttünk Ázsiában, már egy évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy megyünk, tudatosan készültünk rá, gyűjtögettük rá a pénzt. A legcsúnyább, leghidegebb télből mentünk el a harminc fokos nyárba, ami már önmagában nagyon jó volt. Elképesztő volt megtapasztalni, hogy a vallásnak milyen hatása van az emberekre, rendkívül pozitív, mosolygós, kedves népség fogadott minket, akik kevésbé helyezik előtérbe az egyéni javak gyűjtögetését. Ők egymásra is úgy tekintenek, mint egy nagy családra, testvérek nagy társasága az egész ország" – részletezte.

"Az utcán készülnek az ételek, tulajdonképpen a helyiek egész nap esznek.

Jártunk biofarmon, főzőiskolában, rizsfarmon, és beszálltam főzni thai ételeket egy kurzusba. Két-három hét alatt megértettem, hogy főznek ők, az ízvilágot átvettem, de kicsit már vágytam a jól megszokott tálalásra" – mondta.

Forrás: Németh Ádám

Azt tapasztalta, hogy kevés a friss zöldség a konyhájukban higiéniai okok miatt, és mindent együtt sütnek össze egy nagy wokban. "Egyrészt mások a termőterület adottságai, másrészt alacsony szinten vannak a higiéniás körülmények, és sokkal biztonságosabb, ha minden meg van főzve hirtelen, mint ha nyersen ennék. A vízminőség sem túl jó, ásványvízzel meg nem túl gazdaságos mosni a zöldséget.

Forrás: Németh Ádám

Ázsia nagyon bejött mindkettőjüknek, reméli, egy év múlva Vietnámba is eljutnak. "Nagyon jókat hallottam róla, és állítólag gasztronómiai szempontból még izgalmasabb, mint Thaiföld. Addig még sok minden történik, egyelőre nagyon távoli ez a terv, addig is az otthoni munkákra koncentrálok. Fejlesztem a vállalkozásom, alakulóban van több projekt, nagyjából az év második felére fognak kirajzolódni, hogy mi köthető majd publikusan is a nevemhez, és hamarosan újra feltűnök a képernyőn is."