A tévés mágus hamarosan ismét elvarázsol minket

Jessica Lange, Ryan Murphy
Jessica Lange és Ryan Murphy a 2012-es Emmy-díjátadót követő partin
Vágólapra másolva!
Ryan Murphy új sorozatában az eddigieknél is több a sztár, hiszen a Feud egy legendás hollywoodi viszálykodás mélyére ás, korunk nagyságai így olyan legendákat formálnak meg, mint Joan Crawford, Bette Davis vagy Olivia de Havilland.
Vágólapra másolva!

A munkamániás alkotónak teljes gőzzel dübörög horrorantológiája, az Amerikai Horror Story, és másik antologikus szériája, az American Crime Story folytatásain is dolgozik. Emellett idén érkezik egy vadonatúj projektje, amely nem túl meglepő módon ismét egy antológia első évada lesz.

A Feud legendás hollywoodi viszálykodásoknak jár utána, izgalmas bepillantást nyújtva a kulisszák mögé.

Az első évadban a két ikonikus színésznő, Joan Crawford és Bette Davis közötti ellenségeskedést mutatják be,

nem is akármilyen sztárok részvételével.

Crawford és Davis a Mi történt Baby Jane-nel? című filmben Forrás: Kobal / The Picture Desk

A Crawford és Davis közötti engesztelhetetlen gyűlölködés még pályájuk elején egy férfi miatt kezdődött, majd akkor tetőzött, amikor a két színésznő közös filmben vállalt szerepet: ez volt a Mi történt Baby Jane-nel? című 1962-es thriller. Mikor az alkotás bemutatását követően Crawfordot nem, csak a másik színésznőt jelölték alakításáért Oscarra, előbbi sztár bosszút forralt, és alaposan megalázta partnernőjét a díjátadó gálán.

Bette Davis, Jack Warner producer és Joan Crawford a forgatáson Forrás: Kobal / The Picture Desk

Mivel mindenki biztos volt benne, hogy Davis lesz a győztes, még ő maga is, a színésznő már oda is adta a táskáját valakinek, hogy vigyázzon rá, amíg ő kimegy átvenni a díjat. Az Oscart viszont mégsem ő, hanem Anne Bancroft nyerte, Crawford pedig ellenségén kívül az összes többi jelölttel megbeszélte előzetesen, hogy ő vehesse át a nevükben a trófeát,

így végül Davis megalázva a helyén maradt, míg ellenfele csak elérte, hogy felmehessen a színpadra begyűjteni a díjat.

Így nem csoda, hogy a két nő állítólag annyira utálta egymást, hogy Davis még Crawford halálakor sem enyhült meg. „Azt mondják, halottakról vagy jót, vagy semmit.

nyilatkozta Bette Davis kolléganője halála után.

Jessica Lange és Ryan Murphy a 2012-es Emmy-díjátadót követő partin Forrás: Christopher Polk / Getty Images North America / AFP

A csípős nyelvű sztárt Susan Sarandon formálja meg Murphy sorozatában, míg halálos ellensége Jessica Lange lesz. A színészkollégák bőrébe olyan nagyságok bújnak, mint Catherine Zeta-Jones (Olivia de Havilland), Sarah Paulson (Geraldine Page) vagy Kathy Bates (Joan Blondell), az említett film, a Mi történt Baby Jane-nel? rendezőjét, Robert Aldrich-et pedig Alfred Molina játssza.