El sem olvasták a forgatókönyvet, egyből vállalták a sorozatot

Dennis Quaid a Fortitude-ban
Vágólapra másolva!
Dennis Quaid és Michelle Fairley anélkül mondott igent a Fortitude második évadjára, hogy elolvasta volna a forgatókönyvet.
Vágólapra másolva!

Dennis Quaidnek és a Trónok harca Catelyn Starkjának, Michelle Fairleynek a forgatókönyvet sem kellett elolvasnia ahhoz, hogy tudja: benne akar lenni a Fortitude című brit sorozat folytatásában.

A két színész egy házaspárt játszik a szériában, amely Norvégia északi részén, egy elszigetelt közösségben játszódik – Fairley szerint így sokkal fontosabb a miliő, mint a konkrét forgatókönyv.

Dennis Quaid és Sofie Grabol a Fortitude-ban Forrás: Sky Atlantic

Quaid csak a sorozat írójával, Simon Donalddal beszélt egy fél órát telefonon, miután ledarálta az első évadot, neki ennyi éppen elég volt. "Úgy éreztem, meg kell csinálnom. Egyszerűen bíztam Simonban és az írói képességeiben" – mondta a tévé felé mostanában fordult színész.

A Fortitude egy kis északi közösségről szól, ahol gyilkosság történik, az első évadban ide utazott a Stanley Tucci által játszott londoni nyomozó. A második évad – Quaiddal és Fairleyval – január 26-án indul, íme, egy kis ízelítő: