Gyilkosság és nemi erőszak is lehet egy új, brutális valóságshow-ban

Az éhezők viadala, Jennifer Lawrence, Mockingjay
Vágólapra másolva!
Az oroszok meglépték, amit eddig csak fikciós alkotásokban láttunk, például A menekülő ember-ben vagy Az éhezők viadalá-ban – egy új valóságshow-ban tényleg a túlélés a tét.
Vágólapra másolva!

Egy Jevgenyij Pjatkovszkij nevű orosz milliárdos gyártja a Game2: Winter című valóságshow-t, amelyben harminc játékost dobnak ki egy szibériai erdőbe, ahol medvék és farkasok is élnek, és nem ritka a mínusz 40 fok.

A versenyzőknek kilenc hónapot kell eltölteniük ilyen körülmények között, ami már önmagában egy túlélőtúra, a helyzetüket azonban nehezíti az is, hogy gyakorlatilag bármit megtehetnek egymással. "Minden megengedett. Verekedés, alkohol, gyilkosság, nemi erőszak, dohányzás, bármi" – áll a kiírásban.

Szibériai erdő (illusztráció) Forrás: RIA Novosti/Evgeny Biyatov

Az orosz törvények természetesen a résztvevőkre is vonatkoznak, vagyis aki megöl vagy megerőszakol valakit, azt a rendőrség viszi el a játék helyszínéről – a készítők csak jelezték előre, hogy ilyen szélsőséges körülmények között bármi megtörténhet, mindenki ennek tudatában jelentkezzen.

Lesz egyébként egy pánikgomb, amit vészhelyzetben meg lehet nyomni, de egyrészt ezzel az adott versenyző számára véget ér a játék, másrészt nem biztos, hogy lesz elég idő kimenteni, hiszen ilyen helyzetben helikopterrel mennének a helyszínre.

Helyszíni stáb sem lesz, amelynek tagjai esetleg beavatkozhatnának: 2000 fix kamerával veszik fel a műsort, és a szereplők is kapnak egy-egy kézikamerát.

Ilyet még csak filmekben láttunk, például Az éhezők viadalában Forrás: Fórum Hungary

A show fődíja 1,6 millió dollár, viszont akit nem szavaznak be az interneten, annak nevezési díjat is kell fizetnie, nem is kevés összeget, 165 ezer dollárt. Pjatkovszkij tehát unatkozó gazdagokkal akarja feltölteni a műsort, a jelentkezők száma pár nap alatt el is érte a hatvanat, közülük harminc kerül majd be a jövő júliusban induló játékba.