Mit vegyünk egy sorozatfüggőnek karácsonyra?

24 takaró "Keep Calm and Call Jack Bauer
Vágólapra másolva!
Mit szólna, ha a karácsonyi szünetben egy Agymenők ihlette társasjátékkal múlathatná az időt? Vagy inkább egy Walking Dead-es laposüvegből kortyolgatna szilveszterkor? Netán egy, a 24-hez kapcsolódó takaróba burkolózna a hideg téli estéken? Adunk pár ötletet, hogy mivel lepje meg karácsonyra sorozatfüggő szeretteit, barátait, esetleg önmagát.
Vágólapra másolva!

Pár éve még simán elintézhettük volna a bevásárlást azzal, hogy szétnézünk a DVD-k és Blue-ray-k piacán, de egyrészt ma már alig néz valaki DVD-t, másrészt kevés az értékelhető kiadvány is, egyre kevesebb sorozat jelenik meg ilyen formában.

Persze a gyűjtők valószínűleg így is örülnek egy-egy darabnak,

főleg a díszdobozos kiadások mutatnak jól a polcon

– például a Trónok harca eddigi hat évadja egyben, összesen 30 lemezen. A friss sorozatok közül itthon többek között a Bakelit-et adták ki DVD-n, de az X-akták új etapjával, vagy akár dumaszínházas felvételekkel is meglephetünk valakit, Kovács András Pétertől, Hadházi Lászlótól és Fábry Sándortól is jelent meg nemrég önálló stand-upos kiadvány.

Trónok harca díszdobozban Forrás: dvdbluray.hu

Itthon főleg a tévés újságírók jutnak hozzá – promóajándékként – egy-egy sorozatos cucchoz, de ha egy kicsit kutakodunk a neten, magunk is vehetünk vagy készíttethetünk olyan bögrét vagy pólót, amely családtagunk vagy ismerősünk kedvenc szériáját idézi meg. Itt van például egy bögre a New York-i helyszínelők rajongóinak, a Trónok harca témájában pedig igen széles a ruhakínálat.

Érdemes szétnézni az amerikai csatornáknál

A nagyobb amerikai tévécsatornák honlapjára is érdemes ellátogatni, mindegyik társaságnak van ugyanis webshopja, ahol a műsoraihoz kapcsolódó termékeket árulja. Igaz, a szállítás itt kicsit megdobja a költségeket, ettől függetlenül azonban

mindenki válogathat a pénztárcájához mérten,

már pár dollárért is hozzá lehet jutni jópofa cuccokhoz.

Az ABC újabb sorozatai közül talán a Castle volt itthon a legnépszerűbb, ehhez kapcsolódva rengeteg tárgy közül válogathatunk, a pólók és bögrék mellett például jegyzetfüzetet, főzéshez használatos kötényt, bevásárlótáskát, egérpadot és még sok minden mást vehetünk. Ha inkább a Grace kliniká-ra pörög valamelyik ismerőse, akkor is az ABC webshopját kell feltúrni, mondjuk egy ilyen termoszért vagy egy ilyen párnáért.

Castle: táska és füzet Forrás: ABC

A CBS webshopjából többek között az Agymenők rajongóinak válogathatunk ajándékokat, a cikk írásakor a sorozat ihlette Monopolyra például 20 százalék kedvezmény volt. Borsos árért – 210 dollárért – négy akciófigurát is vehetünk, 35 dollárért bazingás felespohárból iszogathatjuk a karácsonyi pálinkát, Leonard plüss változata pedig már 5 dollárért a miénk lehet, legalábbis amikor mi néztük, ennyibe került 75 százalékos kedvezménnyel.

Plüss Leonard kedvezményes áron Forrás: CBS

A CBS sorozatai közül itthon is népszerű például az NCIS, melyik rajongó ne örülne egy ilyen poszternek, amely Gibbs ügynök szabályait listázza? (A kép fölött mozgatva az egeret ki lehet nagyítani az egyes részeket.) A csajunkat – és magunkat – akár egy Abbyt idéző harisnyával is meglephetjük, de a CBS keresője amúgy is elég jó, nemcsak a műsorok, de akár a megajándékozandó neme szerint is szűrhetünk.

A FOX netes áruházában éppen a 24-hez kapcsolódó pokróc volt leárazva, a „Keep Calm and Call Jack Bauer” („Nyugodj le, és hívd Jack Bauert”) feliratú, puha takaróhoz már 10 dollárért hozzájuthatunk. Vehetünk itt olyan fejfedőt is, amiben a Bob burgerfalodája Louise-ára fogunk hasonlítani, de éppenséggel Mr. Burns világuralmi kézikönyvét is olvasgathatjuk a fa alatt, a Dr. Csont-ért rajongó ismerősünket pedig már 3 dollárért meglephetjük egy ilyen jópofa tollal.

24 takaró "Keep Calm and Call Jack Bauer Forrás: Fox

A X-akták-ért megvesző pároknak ezeket a párnákat ajánljuk, amelyek egyikén Mulder, a másikon pedig Scully sziluettje látható, a Family Guy-nak pedig aligha akad olyan híve, aki ne viselne szívesen egy ilyen kapucnis pulcsit.

Az NBC oldalán inkább a klasszikus sorozatokhoz kapcsolódó termékek kelthetik fel a magyarok érdeklődését,

itt még olyan termékeket is lehet kapni, amelyeket a Jóbarátok vagy a Miami Vice ihletett.

Melyik Jóbarátok-rajongó ne szürcsölgetné szívesen a kávét méretes Central Perk-es bögréből? Ilyen ízléstelen pólókban pedig ki ne parádézna szívesen valamelyik nyári fesztiválon? Az ismerkedésnél garantált lenne a siker.

Az HBO online boltjában is működik egy remek szűrő, amivel férfinak/nőnek külön vásárolhatunk, külön vannak listázva a különféle árkategóriába tartozó dolgok is. Itt nyilván a Trónok harca ihlette termékek lesznek a legnépszerűbbek, nemcsak jól néz ki, de hasznos is lehet például ez a kesztyű, amelyen a „Winter is Here” – vagyis „Itt a tél” – felirat jelenik meg, amint a hőmérséklet leesik 40 Fahrenheit, azaz nagyjából 4 Celsius-fok alá.

Figyelmeztet, ha hideg van Forrás: HBO

Napjaink másik legnépszerűbb sorozatához, a The Walking Dead-hez kapcsolódó cuccokért az AMC webshopjába kell ellátogatnunk, egy Michonne kardját formázó levélbontó késnek még úgy is örülne az ember, hogy manapság már minden levelezést elektronikusan intéz. Jópofa itt a Daryl nyílpuskáját megidéző pohár is, ha azonban valami ütősebbet innánk, arra ez a laposüveg a legjobb választás.

A karácsony előtt kellemes böngészést kívánunk, biztosak vagyunk benne, hogy talál ajándékot az egész (sorozatfüggő) családnak!