Leállnak a szex mesterei

Masters of Sex
Vágólapra másolva!
Bár ezt akkor még senki sem tudta, november 13-án adásba került a Masters of Sex című széria utolsó epizódja. A Showtime ugyanis azóta úgy döntött, az ötödik évadra már nem ad esélyt a szexológia hajnalába kalauzoló sorozatnak, így a negyedik szezon utolsó, tizedik része lett a finálé.
Vágólapra másolva!

amelyen keresztül felfedezhettük Amerika folyamatosan változó szexuális szokásait. Hihetetlenül büszkék vagyunk rá, hogy négy kritikailag elismert évadon keresztül megoszthattuk a nézőkkel Dr. William Masters és Virginia Johnson történetét.

A sorozat ugyanakkor elérhető marad a különböző platformjainkon, így a közönség a jövőben is újra felfedezheti magának" – olvasható a csatorna közleményében.

Masters és Johnson szerepében Michael Sheen és Lizzy Caplan Forrás: Showtime

A széria kezdetben erős versenyzőnek számított a Showtime kínálatában: több Emmyre és Golden Globe-ra is jelölték, és epizódonként mintegy egymillió nézőt vonzott a tévék elé. A negyedik évadra azonban erősen csökkent a nézettsége, ezenkívül az alkotók is kijelentették, hogy elmondták a történetet, amit el akartak mesélni.

Forrás: Showtime

Az ötvenes években kezdődő széria a szexológiai kutatások kezdeteibe nyújt betekintést Masters és asszisztense alakján keresztül, akik hamarosan civilként is alaposan a mélyére ásnak a témának.

A későbbi évadok során egészen a hatvanas-hetvenes évekig vezető sztori egyébként a negyedik évad végén mondhatni, hogy nyugvópontra jutott, hiszen a két főhős összeházasodott, így a lezárás nem számít drasztikusnak, sőt kifejezetten logikus döntésnek tekinthető.