Új Agymenők-sorozat jön, megyünk a múltba

Agymenők, Sheldon Cooper, Jim Parsons
Vágólapra másolva!
Miközben a CBS rendkívül népszerű, jelenleg a tizedik évadánál járó sitcomja további két-három szezonra történő megújításán is dolgozik, egyúttal az Agymenők világának kiterjesztésén is fáradoznak. Állítólag testvérszéria készül, aminek munkálatai azonban még nagyon korai fázisban járnak.
Vágólapra másolva!

A készülő spin-off a sorozat legfurább figurája, a neurotikus és enyhe autisztikus tüneteket is produkáló zseni, Sheldon Cooper fiatalabb éveibe kalauzolja a nézőt. A karaktert alakító Jim Parsons executive producerként is részt vesz a projektben.

Forrás: CBS

A produkcióban természetesen az Agymenők egyik ötletgazdája, Chuck Lorre és a showrunner Steve Molaro is benne vannak, és várhatóan a széria másik ötletgazdája, Bill Prady is executive producerként dolgozik a testvérsorozaton.

A forgatókönyvet Molaro írja, aki elsősorban arra koncentrál, hogy nőtt fel az ifjú zseni Texas államban. Az Agymenőkben is folyton visszatérő témát szolgáltat Sheldon csupa színes egyéniségből álló családja, így van mire alapozni.

A spin-off gondolata emellett azért is jó ötlet, mert (eleinte legalábbis) vélhetően jóval olcsóbb lenne, mint az Agymenők-folytatások, hiszen annak epizódjai komoly befektetést jelentenek a CBS-nek – a három legfontosabb szereplő, Parsons, Johnny Galecki és Kaley Cuoco ugyanis részenként egymillió dollárért játszik, egy évad pedig 24 epizódból áll, így gázsijuk tetemes összegre rúg.