Még öt évad biztosan van a sztoriban – a Walking Dead szereplői mesélnek

Danai Gurira Single Michonne (Danai Gurira) - The Walking Dead - Season 3, Episode 1 - Photo Credit: Gene Page/AMC
Michonne (Danai Gurira) - The Walking Dead - Season 3, Episode 1 - Photo Credit: Gene Page/AMC
Vágólapra másolva!
Már egy ideje tudjuk, hogy Abraham nem élte túl a Negannel való találkozást a The Walking Dead-ben, alakítója, Michael Cudlitz azonban egy hónapja még igen jó formában volt. Egy New York-i kerekasztal-beszélgetésen találkoztam vele, valamint Michonne-nal és Tarával, vagyis Danai Gurirával és Alanna Mastersonnal – ők meséltek a Fox magyar adásán is futó hetedik évadról.
Vágólapra másolva!

Michael Cudlitzcal már tavaly is találkoztam, augusztus végén pedig telefonon csíptem el, úgy egy hónapja viszont már sejteni lehetett, hogy a The Walking Dead kapcsán ez a harmadik beszélgetésünk lesz az utolsó. Október elején, több héttel a hetedik évad premierje előtt erről természetesen még nem mondhatott semmit, csak később olvashattuk, hogy számára könnyű volt titokban tartani a karaktere halálát, bár okozott gyakorlati problémákat.

Október elején még nem mondhatta el, hogy ő az (egyik) áldozat Forrás: Fox

A szerződés szerint a feleségének sem mondhatta volna el, hogy kinyírják a The Walking Dead-ben, de mint mondta, nehéz lett volna megmagyaráznia neki, hogy miért ül otthon, ahelyett, hogy forgatna. Főiskolás ikerfiai is rögtön kapcsoltak, amikor meglátták otthon Abraham kését:

– kérdezte egyikük.

Michonne alakítója, Danai Gurira hamar leszerelte a kíváncsi barátokat és rajongókat – „Mi vagy te, magánnyomozó?” –, az életben is elég érdesnek tűnt a modora, a haja viszont teljesen más volt, nyomát sem lehetett látni a rasztafonatoknak. A Tarát játszó Alanna Mastersonnak könnyű dolga volt, hisz ő a hetedik szezon első epizódjában nem szerepelt – csak egy álomjelenetben tűnt fel –, mentegetőzve mindig csak erre hivatkozott, ha Negan áldozatáról kérdezték.

Nem ismerik a saját jövőjüket

A saját figuráik jövőjét sem ismerik nagyon, csak egy pár epizódra előre kapják meg a forgatókönyveket. „Arról például fogalmunk sincs, hogy a teljes évadot tekintve merre tart a karakterünk, hova jutunk, mire véget ér a szezon. A forgatókönyvírók nagyon őrzik az ötleteiket” – mondta Masterson.

Fogalmuk sincs, hová jutnak el az évad végére Forrás: Fox

„A képregényekből sem lehet nagyon megjósolni, hogy mi vár ránk, hisz ott például Abraham még csak nem is találkozott Negannel, meghalt már előtte. Emellett jó pár markáns karakter megjelent már a sorozatban, aki a képregényekben benne sem volt. Robert (Robert Kirkman, a képregények alkotója, a széria egyik producere – a szerk.) egy rajzolt univerzumot teremtett, amelyet azonban kedvükre bővíthetnek a készítők, noha van jó pár fix szereplő és helyszín” – tette hozzá Cudlitz.

Négy-öt évad még simán benne van

A brazil kolléga arról kérdezte a színészeket, hogy miként viszonyulnak ahhoz, hogy a történet egyre brutálisabbá válik, ami Gurira szerint Michonne szempontjából különösen érdekes:

majd a Rickkel való kapcsolata is kiteljesedett. Most egy teljesen új helyzetbe kerültek, ami új kihívások elé állítja őket. Pont akkor válik brutálisabbá a világuk, amikor Michonne kezdene megnyugodni, elképzelhető, hogy ez a személyiségére is kihat” – vélte.

Még tovább változhat a személyisége Forrás: Fox

Olaszországban egyébként azt pletykálták – legalábbis az ottani kolléga elmondása alapján –, hogy a mostani, hetedik szezon lesz az utolsó, a szereplők azonban csak nevettek ezen, hisz miért is kaszálnák el a szériát, ha ennyire jól fut? Cudlitz szerint a történetben még négy-öt évad simán benne van, bár azokban ő már tutira nem fog szerepelni, hacsak nem visszaemlékezésekben.

akkora a rajongás a sorozat körül, olyan óriási a tábor, amely az összes lehetséges platformon követ minket. Színészként érdekes ezt megélni, hiszen alapvetően azért választottuk ezt a szakmát, hogy szem előtt legyünk – ugyanakkor csinálhatnánk valami sokkal művészibbet is, ami viszont korántsem mozgatna meg ennyi embert” – elmélkedett Masterson.

Olyanok, mint egy nagy család

És hogy nagyobb-e a nyomás rajtuk most, mint az elején? „Igaz, hogy több a rajongónk, de igazából nem ennek akarunk megfelelni. Mi, színészek az alkotókkal és a stábbal, a háttérmunkásokkal együtt olyanok vagyunk, mint egy nagy család, és mindenki azért érkezik a forgatási helyszínre, hogy az adott napon is a legjobbat hozza ki magából, hogy elmondjon egy összességében nagyszerű történetet” – magyarázta Gurira.

„Mindannyian csak egy kis része vagyunk az egésznek, a saját feladatunkat kell a lehető legjobban megcsinálni, miközben bíznunk kell a többiekben is, hogy ők is ugyanezt teszik. Ez a hozzáállás a mi esetünkben egy olyan produkciót eredményezett, amely hihetetlenül népszerűvé vált az egész világon, ugyanakkor meg is védte a sorozatot attól, hogy csupán a nézők igényeit szolgálja ki” – zárta.

A The Walking Dead hetedik évadja hétfőnként 22 órától látható a Fox magyar adásán.