Megdermedtek, reszkettek és dühöngtek a Walking Dead magyar nézői

Walking Dead
Vágólapra másolva!
Lement itthon is a hetedik évad első része, a nagyon várt The Day Will Come When You Won't Be című epizód. Az IMDb-n 9,3-on áll, ami azt jelzi, hogy a többség ugyan szorongott és ijedezett, de alapjában véve elégedett volt. Nagyon enyhén spoileres folytatás!
Vágólapra másolva!

Hosszú szünet után új évaddal, új epizóddal tért vissza a világszerte kedvelt Walking Dead, amelyet sok millióan azért is vártak, mert drámai módon ért véget az előző: biztosra lehetett venni, hogy legalább egy főbb karakter csúnya halált hal egy éjszakai erdőben. Végül ennél több is történt, rendkívül feszült, nyomasztó 44 percet raktak a nézők elé a készítők: a gyengébb lelkületűek, akik azért nem akarnak lemondani egy zombisorozatról, bizonyára többször el is takarták szemüket, kezükbe temették arcukat a sokkoló jelenetek láttán, mások csak

elfelejtettek levegőt venni egy időre.

Olyan is akadt nyilván, aki nem látta a legdurvább hatalomgyakorlási mechanizmus tökéletes megvillanásait, akit a pszichológiai háttér, emberi dráma, a felelősség kérdése nem érdekelt, csak öncélúnak vélte az erőszak ábrázolását, így lemondott a folytatásról.

Forrás: amc

Az új epizód elég hamar 9,4-re ugrott az IMDb-n, ahol a nézők, olvasók (tehát nem kritikusok, nem újságírók) pontoznak. A sorozat átlaga amúgy 8,6, ami elég jónak mondható, de például a hatodik évad utolsó része csak szerény 6,1-et kapott, tehát ott volt a lemorzsolódás veszélye, a készítőknek számolniuk kellett azzal, hogy sok százezren ráunnak Rickre és bandájára, ha nem mutatnak valami igazán durvát, merészet, ami új irányba tereli a szériát. Láttuk az új részt, és nagyon úgy tűnik, új szintre ért a sorozat, kell a gyomor és az ideg a folytatáshoz, vége a viszonylagos békeidőknek.

A rajongók a legkülönfélébb módon reagáltak: „Hogy őszinte legyek, ez volt a sorozat történelmének egyik legérzelgősebb, legszomorúbb, legmegindítóbb epizódja” – írta Krisztián. Saci kikészült idegileg: „A félelemkeltés és a rettegés szerintem átjött a képernyőn, mert a 20. percnél le kellett állítsam, és el kellett szívjak egy cigit.”

Forrás: amc

„Nem gondoltam, hogy olyan agy- és lélekpusztító hatást lesznek képesek elérni, hogy megforduljon bennem a kaszálás gondolata” – írta Szilárd megtörten, de Katalin inkább dühös: „Ez a Negan egy igazi elmebeteg állat! Ezt a gyökér nácit kell néznem előreláthatólag több évadon keresztül?”

Negan kétségkívül óriási figura: egy életveszélyes pszichopata, de annak elsőrangú. Réka meg is írta: „Jeffrey Dean Morgan... a P.S. I Love You-ban szerelmes voltam... de ha ezek után meglátnám az utcán sétálgatva csak úgy, sírva futnék haza, bebújni a szekrénybe!” Laura sem higgadt pókerarccal tűrt, többször leállította: „Egyszerűen döbbenetes ez a rész! Nem térek magamhoz, a 45 percet két óra alatt néztem végig!”

Mindenki vonja le a maga konklúzióját. Ha az volt a stáb célja, hogy valamilyen emóciót (haragot, sírást, végtelen szomorúságot, reszketést, hányingert, hirtelen támadt ürességet, bármit) kiváltson ez a 44 perc, akkor mondhatjuk, siker, mert elérték. Innen önön a sor: tetszett? Szavazzon!

Szavazzon!

Mit gondol a Walking Dead új részéről?

A sorozat itthon a FOX-on, az USA-ban az AMC-n fut.