A boldog házasság titka a nyitott kapcsolat?

Shawn King, Mariah Carey, Larry King
Shawn és Larry King, középen Mariah Carey-vel
Vágólapra másolva!
Hollywoodban láthatunk példát mindenre: a rövid házasságra, a hosszú házasságra, a házasságon kívüli hosszú párkapcsolatra, az újraházasodásra ugyanazzal a partnerrel – a sor szinte a végtelenségig folytatható. Meglepő, de vannak olyan sztárok, akiknél a nyitott kapcsolat jelenti a garanciát a boldogságra.
Vágólapra másolva!

Will Smith és Jada Pinkett Smith

Az Oscar-jelölt színész, az egykori Fresh Prince of Bel-Air és szintén színész asszonykája számítanak Hollywoodban a jól működő nyitott házasság reklámarcainak. Közel húsz évvel azután, hogy kimondták a boldogító igent, a pár kapcsolata még mindig erős, ami szerintük az egymás iránti bizalomnak, a szabadságnak és a nyíltságnak köszönhető.

nyilatkozta viszonyukról Jada Pinkett Smith Howard Stern rádiósnak.

Forrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images North America / AFP

Mo'Nique és Sidney Hicks

A Precious – A boldogság ára című filmért Oscar-díjjal jutalmazott Mo'Nique híres arról, hogy szereti kimondani az igazságot, és ez alól nem kivétel a férjével, Sidney Hicks producerrel való nyitott házassága sem. A színésznő egy interjúban nyilatkozott arról, hogy náluk a más partnerrel való szex nem számít válóoknak.

Forrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images North America / AFP

és vége a házasságunknak” – mondta Mo'Nique. A pár tíz éve él házasságban, és van két ikerfiuk is, Jonathan és David – ők még a nász megkötése előtt születtek. A sztárnak egyébként ez már a második házassága, és Sidney Hicks korábban a gyerekkori barátja volt – még az is lehet, hogy ennek a ténynek is van valami köze boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatukhoz.

Larry King és Shawn King

Az amerikai talkshow-király bekerült Akik kétszer is kimondták az igent – ugyanannak című összeállításunkba is, és összesen nyolc házasság van a háta mögött, szóval egyértelmű, hogy ő nem éppen a hagyományos párkapcsolati megoldások híve. Sokatmondó tény, hogy a nyolc nász közül a jelenlegi, nyitott házassága a leghosszabb: Shawn Southwick színésznővel már 1997 óta együtt vannak (mostani feleségéig nyolc év volt King rekordja, de voltak olyan nejei, akikkel két-három évet töltött csak együtt, ahogy érvénytelenített násszal is büszkélkedhet, több házasságának pedig ugyanabban az évben lett vége, mint amikor kötötték).

Shawn és Larry King, középen Mariah Carey-vel Forrás: Charley Gallay / Getty Images North America / AFP

Kingről és Southwickről már többször pletykálták, hogy el fognak válni a férfi házasságon kívüli kapcsolatai miatt, ám kiderült, hogy valójában kölcsönösen megengedőek egymással szemben az afférokat illetően. A felek nyitottságáról egyébként nem is az érintettek nyilatkoztak: a férfi volt felesége, Julia Alexander tárta fel a dolgot. „Larry azt mondta nekem, hogy

– mondta az ex.

Tilda Swinton és John Byrne

Az Oscar-díjas színésznőnek már a külseje is olyan különleges, és annyira izgalmasak a munkái, hogy csodálkoznánk, ha pont a magánélete lenne hétköznapi. Swinton ugyan nem gyakran nyilatkozik privát dolgairól, de amikor igen, akkor az nagyot szól. John Byrne drámaíróval való nyitott kapcsolatáról például a következőt mondta:

Így fenn tudom tartani az életemet a gyerekeimmel és az apjukkal, ugyanakkor azzal a férfival is tölthetek időt, akiért éppen odavagyok.”

Swinton és Kopp nem csinálnak titkot a viszonyukból Forrás: Jens Kalaene / DPA / AFP

A sztárnak és Byrne-nek két gyermeke van, egy 19 éves ikerpár, Xavier és Honor. A férfi pedig, akiért Swinton éppen odavan, Sandro Kopp képzőművész, akivel szintén elég tartós a kapcsolata, hiszen már 2004 óta együtt vannak. Nekünk, magyaroknak pedig külön érdekesség, hogy a sztárok szerelmi ügyeit listázó Who's Dated Who site szerint a színésznőnek ezen idő alatt Tarr Béla rendezővel is volt viszonya.

Brad Pitt és Angelina Jolie

Habár a Brangelina páros éppen válófélben van, szakításuknak nincs köze nyitott házasságukhoz, így mondhatjuk, hogy ez a része a kapcsolatuknak jól működött. Sokáig ugyan Pitt és Jolie számított Hollywood álompárjának, ám köztudott, hogy egy házasságtörés eredményeként jöttek össze (a színész még Jennifer Aniston férje volt, amikor viszonyt kezdett Jolie-val), így nem túl meglepő, hogy elég megengedőek (voltak) egymással szemben ezen a téren.

Forrás: Mark Ralston / AFP

A színésznő még 2011-ben beszélt egy német magazinnak arról, hogy nincs ellenére a nyitott kapcsolat, és szerinte a hűség túl van értékelve.

Sem Brad, sem én nem jelentettük ki, hogy az együttélésünkből az következik, hogy össze is vagyunk láncolva. Biztosítottuk egymást arról, hogy sosem fogjuk korlátozni a másikat” – nyilatkozta Jolie.