Ábel Anita: Csípős a nyelvem, nem kímélek senkit

Ábel Anita, Drágám add az életed!
Vágólapra másolva!
Ábel Anita a második évadban Till Attilával vezeti a TV2-n a Drágám, add az életed!-et, a forgatási időszakban komoly gégegyulladással küzdött, többször lázasan ült a kamerák elé. Nem zavarja, hogy Liptai Claudiához hasonlítják, mert profi műsorvezetőnek és jó embernek tartja, húsz éve barátok – ezekről mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

A TV2-n a Drágám, add az életed! első szériáját Majkával vezette, a következőben Till Attila a partnere, mindkettőjükkel nagyon szeretett dolgozni, pedig egész mások. „Reménykedtem, hogy lesz folytatás, tulajdonképpen már az első évad közepén bíztam abban, hogy készülni fog a következő. Tillával egész más az inspiráció, eddig csak a Kismenők-ben dolgoztunk együtt, de ő akkor műsorvezető, én pedig zsűritag voltam, most kellett először komolyabban együttműködni. Majka pörgősebb, Tilla kicsit óvatosabb, tanár bácsisabb, de lesznek olyan pillanatok, amikor ő is nagyon belendül, magával ragadja egy-egy szituáció” – mondta Ábel Anita.

Az új évadban Tillával vezeti a műsort Forrás: EVA

Néhány adásban majd hallani lehet, hogy rekedt, egy hónapon keresztül gond volt a hangszálaival. „Lázasan is forgattam, gége- és hangszálgyulladással, de akármilyen állapotban is voltam, a munka nem állhatott le.

Ezt az egy hónapot belengte ez a betegség. A gégész azt mondta, hogy a forgatási szünetekben szigorúan véve csendkúrát kell tartanom. Amikor volt két-három szabad napunk, írtam a családnak fecnikre otthon, és úgy kommunikáltunk, a lányom kérdezte is, hogy anya, mikor fogsz újra beszélni. Muszáj volt pihentetnem, de nagyon vigyázott rám a stáb, lesték a gondolataimat.”

Ha kell, képes váltani

Lazán elengedi magát, kimutatja az érzelmeit, felvállalja a véleményét a műsorban.

Ugyanakkor, amikor kell, támogató vagyok, ez pedig mind az életben, mind a műsorban így van. Csipkelődöm a lányokkal is, de ha érzem, hogy szükségük van segítségre, támogatásra, akkor képes vagyok váltani.”

Lesznek új és átalakított feladatok, egy pályán például eddig építőkockákon kellett futnia meghatározott számú kört a férfi játékosnak, az új évadban ugyanezt jégágyon kell megtennie. „Nem tudom, melyik a rosszabb egyébként, akinek gyereke van, pontosan tudja, hogy éjszaka rálépni egy legóra, az minden fájdalmat felülmúl. Lesznek teljesen újak, és lesznek olyan slágerfeladatok, mint az ajtók áttörése. Zoé és párja, Müller Attila nagyon készültek rá, hogy itt legyenek, agykontrollra jártak, nagyon komolyan vették. Az első nap mindig tapogatózás, szintfelmérés, hogy is működünk, de a hét közepén elkezdődik a taktika. Vannak ösztönemberek, akiknek nem számít semmi, elengedik magukat és jön, ami jön, de vannak nagyon tudatos döntések is.”

Ha kell, együttérző a szereplőkkel Forrás: TV2

Apáti Bence is az első héten szerepel párjával, úgy látja, ők is okoznak majd meglepetéseket. „Mellettem ült a Kismenők zsűrijében, egy totálisan maximalista ember, aki a munkáját is úgy végzi, a párja szintén balettművész. Egy balettos nem ismer lehetetlent, nincs olyan, hogy valamit nem csinál meg. Ők nagyon együtt vannak, elég volt egymás szemébe nézni, és tudták, mit akar a másik. Az első évadban Keleti Andrea és férje lepték meg a nézőket, most nekem Müller Attila volt ilyen. Lesz olyan is, akiből többet néztem ki, és mégsem úgy alakultak a dolgai. Itt is mindenki megtalálta a feladatát, mindenki valamiben nagyon jó volt. A műsornak a legszebb része, hogy itt minden férfi egy kicsit a mennybe megy” – mesélte.

A játék mindenhol játék

Civil szereplőkkel is forgattak, egy hétig lesznek a nem ismert párosok a képernyőn. „Nagyon szeretek civil emberekkel beszélgetni, kicsit jobban féltek, mint a hírességek, oldani kellett őket. Náluk teljesen más a motiváltság, más energiája volt a civil hétnek, mint az ismert emberek heteinek, másról szóltak.

egy idő után elkap mindenkit a gépszíj, és kijön, hogy ki milyen. Átgondolt, előrelátó, ösztönös, vagy megy a feje után, és nem érdekli semmi. A szerelem mindenhol szerelem és a játék mindenhol játék.”

A második évadban már rutinosabb, de minden adást meg fog nézni, hogy tanuljon. „Tavasszal volt először, hogy ilyen típusú műsort vezettem, mindig megnéztem, hogy lássam, mit hogyan csinálok. Most magabiztosabb voltam, és még inkább úgy tekintettem a műsorra, mint a gyermekemre.”

A második évadban magabiztosabb Forrás: EVA/Eva

Liptai Claudia a második gyermeke érkezése miatt nem lesz képernyőn egy ideig, láthatón sok a hasonlóság köztük karakterben, humorban, hangszínben is, de nem fogja, és nem is akarja átvenni a helyét. „Liptai Claudia húsz éve a magyar televíziózás állócsillaga, és húsz éve a barátom. Nagyon jó műsorvezető, egy fantasztikus ember, és én ismerem azt az oldalát, amit nagyon kevesen. Tudom, milyen ember, hogy áll a világhoz, és ha egy ilyen jó emberhez hasonlítanak, akkor szerintem nincsen baj.

ami közös bennünk, hogy végtelenül maximalisták vagyunk, szeretjük az életet és a humort, nyilván ez is összeköt minket.”