Lenézett valóságshow-kból is lehet magasra jutni

Majka a fináléban - nem állt neki túl jól a zakó
Vágólapra másolva!
A valóságshow-k és tehetségkutatók szereplői közül valószínűleg mindenki arra vár, hogy felfedezzék, felkapja a média, ez azonban csak igen keveseknek sikerül, a többség a műsor után el is tűnik a süllyesztőben. Vannak azonban tehetséges versenyzők, akiknek sikerül kihasználniuk az előnyt, amihez az ismertséggel jutottak – íme, pár példa. 
Vágólapra másolva!

Itthon Majka a legjobb példa arra, hogy valóságshow-ból indulva is lehet szép karriert csinálni. A TV2 arca, ma már egyik legszívesebben foglalkoztatott műsorvezetője 23 évesen jelentkezett a Való Világ-ba, el is jutott a második helyig, majd szinte egyből vissza is került a képernyőre – ellentétben a játékot megnyerő Szabolccsal.

Majka a Való Világ fináléjában Forrás: RTL Klub

A Való Világ harmadik győztese, Milo is a médiában dolgozik – csak éppen a háttérben –, a negyedik szériát megnyerő Alekosz pedig már a valóságshow végeztével kapott egy saját párkereső műsort. Nádai Anikó és Aurelio is villalakókból lettek az RTL Klub arcai, előbbi kapta a jelenleg futó Való Világ-ot is, utóbbi pedig annak a kísérőműsorát.

A hazai tehetségkutatók versenyzői között is akadnak, akik meg tudtak maradni a képernyőn,

elég csak a Tóth lányokra, Gabira és Verára gondolni, de többek között Csobot Adélt, Rúzsa Magdit, Caramelt, Gáspár Lacit, Puskás Petit, Oláh Gergőt, Kocsis Tibort is szívesen hívják azóta is különböző műsorokba.

Természetesen külföldön is találkozhatunk hasonló történetekkel, bemutatunk pár tévést, aki realityből indult, de aztán jóval többre vitte.

Elisabeth Hasselbeck

Jelenleg otthon van a gyerekeivel, tavaly decemberig azonban a Fox reggeli műsorában, a Fox & Friends-ben láthattuk, előtte pedig a The View című beszélgetős műsorba ült be Whoopi Goldberg és pár másik nő mellé – ezért megkapta a Daytime Emmyt is.

Önmagát játszotta A boldogító talánban,

valamint a Törtetők és a Ki ez a lány? egy-egy epizódjában, ami nem rossz teljesítmény ahhoz képest, hogy 2001-ben a Survivor-ben ismerhettük meg, ott egyébként negyedik lett.

A Survivor versenyzőjéből lett elismert műsorvezető Forrás: AFP/2016 Getty Images/Terry Wyatt

NeNe Leakes

Már 2003 körül próbálkozott filmezéssel, tévézéssel, például a Kísértés két szólamban című filmben is kapott egy kisebb szerepet, a jelenete azonban a végső változatba már nem került bele. Így

2008-ban a Nem átlagos feleségek – Atlanta szereplőjeként láthattuk először a képernyőn,

azóta viszont már benne volt az Egy rém fura család-ban, később pedig a Glee-ben is szerepelt tizenhárom epizódban. Közben más realitykbe is hívták, táncolt például az amerikai Szombat esti láz-ban, a Dancing With the Stars-ban.

Nem átlagos feleségből lett sorozatszínésznő Forrás: AFP/2016 Getty Images/Joe Scarnici

Jacinda Barrett

Legutóbb a Bloodline című sorozatban láthattuk, előtte a Zero Hour-ben kapott komolyabb szerepet, miközben például a Briliáns elmék-ben és a Gyilkos hajszá-ban is feltűnt pár epizódban. Filmek közül benne volt a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!-ben vagy a Szégyenfolt-ban, mindehhez pedig az első összeköltözős valóságshow, a The Real World 1995-ös, Londonban játszódó szezonja volt az ugródeszka.

1995-ben még a The Real Worldben nyomult, ma ismert színésznő Forrás: AFP/2016 Getty Images/Matt Winkelmeyer

Jennifer Hudson

A tökéletes példa arra, hogy nem mindig a győztesek járnak a legjobban a tehetségkutatókban sem. Hudson 2004-ben az American Idol-ban csak hetedik lett, viszont az itteni szereplésének köszönhette, hogy kapott egy szerepet a Dreamgirls-ben – ráadásul egy olyat, amelyért

a legjobb mellékszereplőnek járó Oscart is bezsebelte.

Ezután a Szex és New York filmváltozatában láthattuk, de jöttek a tévés munkák is, legutóbb az Empire-ben – miközben a zenélést sem hagyta abba, 2008-as debütáló lemezéért megkapta a Grammy-díjat.

Az American Idolban csak hetedik lett, aztán Oscar- és Grammy-díjat kapott Forrás: AFP/Geoff Robins

Katharine McPhee

Szintén az American Idol-ban tűnt fel, az ötödik széria második helyezettje volt. Amellett, hogy 2007-es debütáló lemeze sikeres lett, színészi karrierbe is kezdett: még abban az évben láthattuk a Lonelygirl15 egyik epizódjában, majd A házinyuszi-ban is feltűnt. Vendégszerepelt a New York-i helyszínelők-ben és a Balfékek-ben, a Kasszasiker-ben már hosszabban láthattuk, jelenleg pedig a Scorpion-ban játszik, ott ő az egyik főszereplő.

Az American Idolban tűnt fel, jelenleg a Scorpionban játszik Forrás: AFP/2016 Getty Images/Paul Morigi

Bill Rancic

Vannak, akiknek a képernyős jelenlét csak másodlagos, más területen használják ki az ismertségüket – így tett Bill Rancic is, aki a The Apprentice első szériáját nyerte. A show-val amúgy is az lett a jutalma, hogy évi 250 ezer dolláros fizetésért irányíthatta Donald Trump egyik cégét, később erre alapozva vágott bele önállóan is az ingatlanbizniszbe, majd éttermet nyitott, könyveket írt. Azért a tévétől sem szakadt el teljesen, feleségével közös realitysorozatot indított, ez volt a Giuliana & Bill.

Bill Rancic motivációs beszédet tart Forrás: AFP/2015 Getty Images/John Medina

Christian Siriano

A Leendő divatdiktátorok talán legsikeresebb versenyzője, akit a későbbi adásokba már zsűrizni is hívtak. Nem mellesleg

saját divatmárkája van, miközben a Pumának is tervez cipőket,

a Victoria's Secrettel pedig közös sminkkollekciót adott ki. A vevői között természetesen Victoria Beckham is ott van, de többek között Rihanna és Nicki Minaj is hordja az általa tervezett cuccokat – mindez valószínűleg nem jött volna össze a tévés szereplés nélkül.

A Leendő divatdiktátorok versenyzőjeként indult, tényleg divatdiktátor lett Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jamie Mccarthy