50 évesen meghalt az NCIS alkotója

Gary Glasberg, NCIS: New Orleans"
Vágólapra másolva!
Az NCIS – Tengerészeti helyszínelők executive producere és NCIS: New Orleans című testvérsorozatának ötletgazdája, Gary Glasberg szerdán hunyt el Los Angelesben. Mindössze ötvenéves volt.
Vágólapra másolva!

Cselekedeteivel, kreativitásával és lelkesedésével folyamatosan inspirált minket. Az NCIS soha nem lesz már a régi nélküle, és mindannyiunknak hiányozni fog a mosolya és kikezdhetetlen humora, amivel minden napunkat felvillanyozta" – emlékezett a szakemberre egy közös nyilatkozatban az NCIS – Tengerészeti helyszínelők stábja.

Forrás: Marianna Massey / Getty Images North America / AFP

Glasberg képregények és animációs sorozatok írásával kezdte a karrierjét (dolgozott a Hanna-Barberának, a Warner Bros.-nak, a Disneynek és a Nickelodeonnak). A drámaszériák világával a kilencvenes évek elején ismerkedett meg.

Ezt követően olyan sorozatokon munkálkodott forgatókönyvíróként és producerként, mint a Nyughatatlan Jordan, a Dr. Csont, a Shark – Törvényszéki ragadozó, A mentalista és a már említett NCIS-opusok. Irányítása alatt a Tengerészeti helyszínelők 20,4 milliós nézői átlaggal a legnézettebb drámasorozattá nőtte ki magát.

Az NCIS stábja 2012-ben a sorozat 200. epizódjának ünneplésekor – a tortát Gary Glasberg vágja Forrás: Mark Davis / Getty Images North America / AFP

Gary Glasberg természetes úton, álmában halt meg. Felesége, a forgatókönyvíró Mimi Schmir (aki már húsz éve volt a társa), két fia, Dash és Eli, továbbá lánytestvére gyászolja. Az alkotót tragikus módon édesapja, Edwin Glasberg is túlélte.