Rekordnézettséget hozott Hillary Clinton és Donald Trump vitája

First Presidential Debate Between Donald Trump And Hillary Clinton Hempstead Hempstead 2016 United States United States 2016 Democrats Republicans Donald Trump Hillary Clinton POLITICS ELECTION DEBATE Presidential US President Candidates 26 September 2016
Democrat Hillary Clinton speaks during the first presidential debate with Republican Donald Trump at Hofstra University in Hempstead of New York, the United States, Sept. 26, 2016. Hillary Clinton and Donald Trump on Monday held their first presidential debate in Hempstead.
Vágólapra másolva!
84 millió amerikai nézte a tévében Hillary Clinton és Donald Trump vitáját, ami ezzel a legnézettebb politikai vitaműsorrá vált az amerikai tévétörténetben.
Vágólapra másolva!

A Nielsen méresei szerint a Clinton és Trump közötti elnökválasztási vitát átlagosan 84 millió amerikai nézte a tévében, az érdeklődők valós száma azonban ennél is sokkal több lehetett, hisz ebben nincsenek benne azok, akik online vagy közösségi helyen követték az eseményeket.

Ez a 84 millió néző tizenhárom csatornáról jött össze, a beszélgetést az ABC, a CBS, az NBC, a Fox, az Azteca, az Univision, a Telemundo, a PBS, a CNN, a Fox News, a CNBC, a Fox Business Network és az MSNBC is adta.

Hillary Clinton a vita közben Forrás: NurPhoto/Qin Lang/Xinhua/Photoshot/NurPhoto/Qin Lang

Korábban még 81 millós nézettségről lehetett olvasni, azt azonban nem a Nielsen, hanem a C-Span mérte, és a csatornák közül kihagyta a PBS-t – a rekord szempontjából viszont nem lényegtelen az eltérés, hisz a korábbi rekorder műsornak, az 1980-as Reagan–Carter vitának pont 81 millió nézője volt.

Csak összehasonlításként, Barack Obama és Mitt Romney 2012-es vitájára 67 millió amerikai volt kíváncsi.