Emmy-díjak: nyert a Trónok harca, az Alelnök

Horizontal ENTERTAINMENT TELEVISION
Julia Louis-Dreyfus poses in the press room with the Emmy for Outstanding Lead Actress in a Comedy Series for "Veep" during the 68th Emmy Awards on September 18, 2016 at the Microsoft Theatre in downtown Los Angeles. / AFP PHOTO / FREDERIC J BROWN
Vágólapra másolva!
Szeptember 18-án osztották ki 68. alkalommal az Emmy-díjakat, a legjobb drámai sorozat a Trónok harca, a legjobb vígjátéksorozat pedig Az alelnök lett, akárcsak tavaly.
Vágólapra másolva!

A tévés Oscarnak is nevezett Emmy díjátadója magyar idő szerint szeptember 19-én hajnali öt körül ért véget, egy több mint háromórás gála keretében osztották ki az elismeréseket. A két fő kategóriában, a drámai szériák és a vígjátéksorozatok versenyében a Trónok harca, illetve Az alelnök győzedelmeskedett, mindkét széria megkapta a díjat tavaly is.

A Trónok harca lett a legjobb drámai sorozat Forrás: HBO

A legjobb drámai színésznek a Mr. Robot főhőse, Rami Malek bizonyult, párja, vagyis a legjobb drámai színésznő Tatiana Maslany (Sötét árvák) lett, mindketten először kapták meg a díjat, előbbinek ez volt az első jelölése is.

A komikák közül zsinórban ötödjére Julia Louis-Dreyfus került ki győztesen

(Az alelnök-ben nyújtott alakításáért), és örülhetett a Transparent Jeffrey Tamborja is, ahogyan tavaly is.

Julia Louis-Dreyfusnak már szépen tele van a vitrinje Forrás: AFP/Frederic J Brown

A legjobb mellékszereplőnek a drámai kategóriában Lady Violet Crawley megformálóját, vagyis a Downton Abbey színésznőjét, Maggie Smith-t és a Bloodline-ban látott Ben Mendelsohnt választották. A komikusok versenyéből Louie Anderson (Baskets) és Kate McKinnon (Saturday Night Live) került ki győztesen.

A gála házigazdája Jimmy Kimmel volt, a jelöltek és nyertesek teljes listája itt olvasható.