Nézettség: hogy rajtolt a Star Academy, a Való Világ 8?

Ördög Nóra
Ördög Nóra lesz az egyik műsorvezető
Vágólapra másolva!
A 34. héten ismét a Barátok közt lett a legnézettebb tévéműsor a teljes lakosságban és a 18–49-es célcsoportban is. A TV2 számítása egyelőre nem jött be a Star Academy-vel, a kétnapos beköltözőshow népszerűbb adása is csak az ötödik lett a nézettségi toplistán.
Vágólapra másolva!

A 34. hét legnézettebb műsora a Barátok közt lett, a teljes lakosságból 950 ezren figyelték hétfőn. A dobogóra felfért még az RTL Híradó és a Fókusz – mindkettő szintúgy a hétfői adásával –, a TV2 először a negyedik helyen szerepelt a Tények-kel.

Mutatjuk a hét húsz legnézettebb műsorát, itt mindegyik produkció a legnézettebb adásával szerepel:

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

A 18–49-es célcsoportban szintén a Barátok közt lett az első, utána azonban kicsit másképp alakult a mezőny, az Éjjel-nappal Budapest feljött a második helyre, a harmadik pozíciót a Die Hard 3. – Az élet mindig drága szerezte meg.

A TV2 új, nagyszabású show-ja, a Star Academy egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a kétnapos beköltözőshow-t szombaton 555 ezren, vasárnap 694 ezren figyelték a teljes lakosságból.

A Star Academy zsűrije jól szórakozott Forrás: TV2

Az RTL Magyarország direkt előrébb hozta a Való Világ 8 indulási időpontját, egy nap előnyt sem adva a TV2 show-jának – vélhetően ez is gyengített valamennyit a Star Academy nézettségén. A VV8 egyébként 189 ezer, illetve 191 ezer nézőt vonzott az RTL II-n szombaton és vasárnap.

A Való Világot jellemzően a fiatalabbak nézik,

a nyolcadik széria első adása a teljes lakosságban 6 százalékos közönségarányt ért el, a 18–49-es célcsoportban pedig 8,5 százalékosat. A Star Academy-nél eközben pont fordított volt az arány, a teljes lakosságból az éppen tévézőknek 16,6 százaléka volt kíváncsi rá, az ötven év alattiaknál viszont csak 13,4 százalék.

A csatornák versenye

A csatornák versenyét a teljes lakosságban és 18–49-ben is az RTL Klub nyerte, előbbi kategóriában 11,6 százalékos heti átlagos közönségarányt ért el. A TV2 10,4 százalékkal lett a második,

a Duna TV 6,5 százaléka a harmadik helyre volt elég.

Az M1 a Film+-szal, az M4 Sport pedig az ATV-vel teljesített egy szinten, a tízes toplistát a Super TV2 zárta.

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés