Hat énekes már továbbjutott a Star Academyben

Star Academy továbbjutók
Vágólapra másolva!
Elindult a TV2 valóságshow-ba oltott tehetségkutató műsora, a Star Academy, a kétnapos beköltöző show első napján hat énekes jutott tovább: Hegyi Dávid, Fazekas Eszter, Szőcs Renáta, Pádár Alexandra, Kertész Iván, Kátai Lilla már biztosan ott van az Akadémián, a többiek sorsa vasárnap dől el.
Vágólapra másolva!

Ennyire talán még egyetlen hazai gyártású show-nak sem sikerült a közönséget felspannolnia, Ördög Nórának és Majkának már a Tények alatti bejelentkezésben alig sikerült túlkiabálnia a stúdióban összegyűlt tömeget – ami a későbbiekben sem változott, volt, hogy alig értettük a pontszámokat a sikongató tinik miatt.

A műsor ennek szellemében indult,

óriási szombat esti buli kezdődött,

a Keresztes Ildikóból, Pásztor Annából, Király Viktorból és Vastag Csabából álló zsűri Joan Jett klasszikus számával, az I Love Rock'n'Roll-lal és egy arra készült vagány koreográfiával adta meg az alaphangulatot. Ördög Nóra és Majka már összeszokott párosként állt színpadra, az természetesen most is hamar előkerült, hogy utóbbi mennyivel alacsonyabb a társánál.

Vagány koreográfiával készült a zsűri Forrás: TV2

A zsűriben is egyből elkezdődött az évődés, Keresztes Ildikó azzal indított, hogy puszit kért Vastag Csabától. Vastag és Király szerint az énekeseknek jó lehetőség, hogy minden nap találkozhatnak velük a nézők, így sokkal több esélyük van megszerettetni magukat a közönséggel. Pásztor Anna megelőlegezte, hogy a sereghajtók útját fogja egyengetni.

Keresztes Ildikó az egész műsor alatt hideg profizmussal értékelt,

nem riadt vissza a kemény szavaktól sem, miközben Pásztor Anna – ahogy ígérte – leginkább arra biztatott mindenkit, hogy vállalja a gyengeségeit is. Király Viktor sokat szakmázott, Vastag Csaba elsősorban a poénos vonalat képviselte a zsűriben, amellett persze, hogy ő is tudott használható tanácsokat adni.

Ördög Nóra és Majka Forrás: Life.hu

A műsorvezetők bemutatták a szavazást segítő applikációt, majd a kísérőműsorok két házigazdája, Nagy Réka és Miskovits Marci vezette körbe a nézőket a Star Academy-házban, ahol többek között Baukó Éva és Alekosz párosa is feltűnt, ki tudja, mi okból.

Elmondták a szabályokat is, a versenyzők a zsűritől és a nézőktől is 100–100 pontot kaphattak: a zsűritagoktók fejenként 25-öt, a közönségtől igent vagy nemet, ahol az igenek százalékos arányát írták át pontszámra.

A kétnapos beköltöző show első napján tíz énekes állt színpadra,

a legjobb hat tehetség a műsor végén be is költözött az Akadémiára, a többiek másnapra vitték tovább a pontjaikat – az ő sorsuk vasárnap dől el.

Kertész Iván nyitotta a versenyprodukciók sorát Forrás: TV2

Izgalmasan oldották egyébként meg a rangsor alakulásának bemutatását, a tíz versenyzőnek hat fehér és négy piros szék jutott, az első fehér székre mindig az ülhetett, akinek éppen a legtöbb pontja volt. Természetesen a piros székek alkották a veszélyzónát, a műsor közben folyamatosan csúsztak le az utolsó helyekre a versenyzők.

Jöttek az énekesek

A sort a jelenleg még Cibakházán lakó Kertész Iván kezdte, aki évekig nem nyitott ablakot, hogy az utcán ne hallják, ahogyan énekel. A produkció alatt nem hallatszott, az értékelés alatt vált csak zavaróvá egy folyamatosan vijjogó füstjelző, amely valahogy beindult a háttérben – de legalább kaptunk egy kicsit az élő adás varázsából is.

Fazekas Eszteré volt az első 25 pontos produkció Forrás: TV2

A sort a 18 éves Fazekas Eszter folytatta, akiről már a bemutatkozó kisfilmből kiderült, hogy nincs pasija, vélhetően nem marad rajongók nélkül, érett hangja ellentmondott önbizalomhiányának. Hamar kiment az első maximális pontszám is, Keresztes Ildikó 25 pontot adott a lánynak.

Kelemen Laci nagy önbizalommal futott neki Forrás: TV2

Következett a fehérgyarmati gyógyszertár asszisztense, Kelemen Laci, aki óriási csajozógépként mutatkozott be, mint mondta, nem is akar már más lenni, mint "a tegnapi részeg este nagy hibája". A hangja már nem tűnt ennyire magabiztosnak, a zsűritagok is próbálták letörni az önbizalmát, végül ő kapta a legkevesebb pontot.

A reklám után Kenéz Gábriel jött, ő már rutinos dalszerző, az újjáalakult FLM második tagja, aki most szerette volna szólóban is kipróbálni magát. Ő volt a mezőny legidősebb tagja, 38 éves, ennek megfelelően kicsit érződött is rajta, hogy görcsösen akarja már a sztárságot.

Kenéz Gábor volt a legidősebb versenyző Forrás: TV2

Látszott, hogy a TV2 sok energiát fektetett be a castingba, hisz ezután megint egy teljesen más karakter, Kátai Lilla következett: ő mezőgazdasággal foglalkozik, egy százhektáros birtokot igazgat, amit a műsor idejére édesapja vesz tőle át.

A stylistok is kitettek magukért,

nemcsak Pásztor Anna hajával műveltek ismét őrületes dolgot, a civilben kockás ingben parádézó gazdasszonyból is igazi dívát varázsoltak. Nem mellékesen azt is megtudtuk, hogy Keresztes Ildikó is tud traktort vezetni.

Kátai Lilla Kovács Kati egyik dalával készült Forrás: TV2

Hegyi Dávid az elmúlt években nem nagyon énekelt egy kudarcélmény után – az X-Faktor-ból hullott ki, az akkor még ott zsűriző Keresztes Ildikót meg is ríkatta, miután ugyanazzal a dallal indult most is. Freddie-ére emlékeztető karakterével, széles vállaival sok női néző kedvence lehet, Majka is csak ámult azon, hogy milyen szép a srác – nem meglepő, hogy a közönségtől ő kapta a legtöbb pontot, Keresztestől is maximálisat.

Hegyi Dávid jó eséllyel a nők kedvence lesz Forrás: TV2

A 19 éves Szűcs Randy Hollandiában született, holland cégnél dolgozik, és a szüleivel is hollandul beszél, de nagyon szeret Budapesten élni, szerinte hihetetlenül pörgős hely. A versenyben is magyar számot énekelt – ByeAlextől a Még mindig rólad írok dalt hangzott el –, de kicsit szétesett a produkció, a srác jobban figyelt a külsőségekre, mint a dalra.

Szűcs Randy magyarul énekelt Forrás: TV2

A következő énekesnő, Pádár Alexandra már bőrönddel érkezett, nem azért, mintha biztos lett volna a továbbjutásban, hanem mert konkrétan lakhatási problémái vannak, éppen elköltözött a barátjától.

A produkcióját látva nem fog sokáig egyedül maradni,

épp csak Majka nem bírta ki röhögés nélkül, hogy beszámoljon a friss szakításról – aztán vett csak vissza, miután kiderült, hogy fél fejjel alacsonyabb a nőnél. Alexandra viszont megkapta a 25 pontot Keresztestől és Királytól is.

Friss szakítás után érkezett a műsorba Forrás: TV2

A bajai sportember, Ossó Balázs úgy vélte, már felkészült zeneileg, csak a közönségnek kell még megismernie – erre jó lehetőséget látott a műsorban. A zsűri egy része így is közepesnek látta a srác szereplését, a többiek azonban felhúzták, ő volt az első, aki miatt komolyabb konfliktus alakult ki a döntőbizottságban.

Ossó Balázson összevesztek a zsűritagok Forrás: TV2

Az utolsó fellépő egy csíkszeredai lány, Szőcs Renáta volt, akinek leginkább a nagymamája főzte fog hiányozni az Akadémián. Rúzsa Magdi számával, az Egyszer-rel készült, amivel Ördög Nórát teljesen meghatotta, és Vastag Csaba sem tudott először megszólalni, átadta inkább a szót Keresztes Ildikónak – csak, hogy amikor visszakapja, azt mondja, hogy ez a produkció tetszett ma neki a legjobban.

Szép lezárás volt, ezután láthattuk még élőben a búcsúzkodást, beköltözést, a kettő között Freddie elénekelte a műsor főcímdalát.

Szőcs Renáta sok mindenkit meghatott Forrás: TV2

Így alakult a mezőny

Hegyi Dávid: 182 pont
Fazekas Eszter: 179 pont
Szőcs Renáta: 179 pont
Pádár Alexandra: 175 pont
Kertész Iván: 159 pont
Kátai Lilla: 150 pont
Ossó Balázs: 141 pont
Szűcs Randy: 131 pont
Kenéz Gábriel: 121 pont
Kelemen Laci: 109 pont

A zsűri és a nézők szavazatai alapján Hegyi Dávid, Fazekas Eszter, Szőcs Alexandra, Pádár Alexandra, Kertész Iván, Kátai Lilla költözött be az Akadémiára, őket biztosan láthatjuk még a Star Academy-ben jövő héten is. Vasárnap ismét tíz énekes próbálkozik majd, de az ő pontszámaikat még a veszélyzónában lévőkkel is összevetik, így holnap összesen tízen fognak beköltözni.