A TV2 óriási sikereket remél a beköltözős tehetségkutatótól

2016. 08. 26. Király Viktor Pásztor Anna Star Academy TV2 Tehetségkutató Valóságshow Vastag Csaba Zene Ének
Vágólapra másolva!
Szombat este mutatkozik be először a Star Academy, a TV2 beköltözős tehetségkutatója. A műsor húsz énekessel rajtol, a hétvégi klasszikus élő show mellé pedig naponta kapnak betekintést a nézők az énekesek életébe: a külvilágtól elzárva, egy bekamerázott házban készülnek együtt hétről hétre a megméretésre. Ökrös Gergely, a TV2 Csoport program és kreatív igazgatója optimistán tekint a jövőbe: szerinte óriási sikerek várnak Magyarországon is a formátumra.
Vágólapra másolva!

A beköltözés szombat este lesz képernyőn, a sajtónak azonban már pénteken megmutatta legújabb stúdióját és a hozzá tartozó lakrészt a TV2. Mint a tájékoztatón elhangzott, az óriási létesítmény helyén hat hete üres raktár állt, több száz ember munkájának köszönhető, hogy kiépült a közel 4000 négyzetméteres terület.

"Komoly időszak van mögöttünk,

Eddig közel 50 ország mutatta be, mindenhol nagy sikerrel ment, bízunk benne, hogy itthon is szeretni fogják a nézők" – mondta Ökrös. Hozzátette, hogy a napi realityben komoly tapasztalattal rendelkező tévés szakemberek dolgoznak, és a TV2 egyébként is szeret úttörő lenni, szívesen kísérleteznek új formátumokkal.

Ökrös Gergely szerint óriási siker lesz Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Láthatjuk a küzdelmeket

A versenybe 16 énekes kerül be, de a hétvégén 20 jelöltet mutat be a csatorna, négyen már az első napokban kiesnek. A győztes 16 hét után 24 millió forintot vihet haza a lemezszerződése mellett, de minden beköltöző olyan képzést kap a hetek alatt, amire a műsoron kívül aligha lenne lehetősége – ezt már a műsor egyik műsorvezetője, Ördög Nóra közölte.

Ördög Nóra ismertette a műsor menetét Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Az énekesek szigorú napirendet követve töltik majd idejüket, a bekamerázott házban pedig semmi nem marad titokban. A napi összefoglalókban hétköznap esténként 20.30-tól láthatják a nézők, hogy ki mennyire készül a hétvégi megméretésre, ki kivel van jóban, ki ellenséges, ki lusta, ki rendetlen és ki az, aki nem tud kijönni a többiekkel. A realityelemekkel átszőtt tehetségkutató műfajteremtőnek számít itthon, korábban nem volt képernyőn hasonló. Nemcsak az énekórákra, táncórákba nézhetünk be, hanem láthatjuk a drámákat, konfliktusokat és a küzdelmeket, ami a színfalak mögött vár rájuk.

A háttér mindig nagyon izgalmas, az út, amit bejárnak a színfalak mögött, mindenki számára érdekes és tanulságos" - hangzott el. Példaként a két műsorvezetőt hozták fel, Ördög Nóra gyakornokként kezdte a tévés munkáját, ma a Forbes celeblista első helyén áll, Majka pedig valóságshow-ban mutatkozott be, azóta rengeteg műsornak volt az arca, és zenei pályája is felfelé ível.

A Star Academy énekesei Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Minden lehetőség adott

Wisinger János, az IKO Műsorgyártó Kft. produkciós igazgatója szerint nagy kihívás volt számukra is a Star Academy, hisz speciális műsorról van szó. "Egy helyen kell megmutatni egy nagyszabású show-műsor keretein belül a produkciókat egy látványos stúdióban, de

Az akadémián minden lehetőség adott, hogy semmi másra, csak a fejlődésre koncentráljanak" - mondta.

A nappali Fotó: Adrián Zoltán - Origo
Az egyik hálószoba Fotó: Adrián Zoltán - Origo
Több kisebb terem kapott helyet az akadémián Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Ebben a zsűritagokon, azaz Keresztes Ildikón, Pásztor Annán, Király Viktoron és Vastag Csabán kívül tánctanárok, énektanárok, személyi edző és pszichológus is segít nekik.

A műsor pszichológusa azt mesélte az Origónak, hogy már most elkezdte felkészíteni a versenyzőket a következő hetekre, az első alkalommal arról beszélgetett velük, hogy mit jelent számukra a sztár fogalom, mit gondolnak a sztárságról. A műsor teljes hossza alatt felkereshetik, csoportosan és egyedül is fogadja őket, és magánéleti, vagyis az együttélés során felmerült problémákon is igyekszik majd nekik segíteni.

Az együttélés is biztosan okoz gondokat Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Zsivány egy banda

A zsűritagok még nem találkoztak személyesen a versenyzőkkel, de a csatorna által kiadott kisfilmet már látták, Pásztor Annának rögtön megtetszett a társaság, és egyébként is örül, hogy átadhatja tudását, tapasztalatait másoknak.

"Mikor megláttam a reklámot a tévében, megmarkoltam a kedvesem térdét, és azt mondtam neki, hogy én ezt nagyon szeretném. A Fame című musicalnek van egy sorozata, ami pont erről szól: előadókat megfigyelnek, ahogy léteznek, ahogy dolgoznak, ahogy tanulnak, és ez hihetetlenül izgalmas történés. Mindenki mindenkivel foglalkozik majd, nem lesznek csapatokra bontva az énekesek, hihetetlen lelki energiára lesz szükség, hogy tudjunk adni, hogy tudjunk jót adni" – mondta az Origónak.

Pásztor Anna örül, hogy újra zsűrizhet Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Király Viktor is tapasztalt zsűritag, bár korábban gyerekek produkcióit véleményezte Az ének iskolájában. Úgy érzi, Amerikában szerzett tapasztalatait tudja majd itt leginkább felhasználni. "Nekem

Ez már önmagában siker, amire büszke vagyok. – Meglepődött, hogy mekkora produkcióról van szó, milyen óriási a komplexum, ilyet itthon még nem látott. – Építő jelleggel leszek kritikus, én nem bántok meg senkit, mert utálom, ha engem megbántanak, ezt elkerülöm" – mondta.

Király Viktornak nem új ez a szerep Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Vastag Csaba is örült a felkérésnek, úgy érzi, minden versenyző fontos utazás elé néz, ő zsűritagként és segítőként próbálja majd meglátni az erősséget az énekesben, és mindenkiben azt igyekszik még erősebbé tenni majd.

Keresztes Ildikó is zsűrizni fog, négyen véleményezik majd a produkciókat Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Heti 11 órát lesz képernyőn

A TV2 minden hétköznap este napi összefoglalót ad a történtekről, szombaton pedig élő adásban mutatják meg az énekesek, hogy mennyit fejlődtek az adott héten. Hétfőn és csütörtökön egy-egy extra élő adás lesz az akadémiáról, hétfő este a versenyzők jelölik ki maguk közül azt a személyt, akit a leggyengébbnek tartanak, a legrosszabb eredményt elért a veszélyzónába kerül.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Csütörtök este a zsűritagok teszik ugyanezt, ők is kiválasztanak egy versenyzőt, aki szerintük nem hajt eléggé, nem fejlődött, vagy gyengén teljesít. A szombat esti élő adásban a zsűri és a nézői szavazatok alapján még egy versenyző a veszélyzónába kerül, ők hárman énekléssel bizonyíthatják, hogy továbbra is helyük van a versenyben. Ekkor először csak a nézők szavaznak, a legjobbat visszajuttathatják a lakásba a többiek közé,

a maradék két énekes közt pedig a zsűri dönt, egyvalakit haza kell küldeniük.

Mutatunk még néhány fotót az akadémiáról, szombaton már a lakókkal láthatjuk, akkor költözik be a Star Academy 16 énekese.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo
Fotó: Adrián Zoltán - Origo
Fotó: Adrián Zoltán - Origo
Fotó: Adrián Zoltán - Origo