Aláírtam a szerződést úgy is, hogy a részleteket nem ismertem

Vágólapra másolva!
A holnap legendáiban az időutazó szélhámos, Rip Hunter (Arthur Darvill) azt a feladatot kapja, hogy hősöket és gazfickókat szedjen össze, és ezzel a vegyes csapattal szálljon szembe egy megállíthatatlannak tűnő fenyegetéssel – ami nem csak a bolygót fenyegeti, de a múltat és a jövőt is. Wentworth Miller Leonard Snartot, azaz Fagykapitányt alakítja, a szerepéről mesélt. 
Vágólapra másolva!

Leonard Snart/Fagykapitány több helyen is megjelenik a DC univerzumban. Mennyire könnyű számára beilleszkedni A holnap legendáiba?

Azt remélem, hogy egyáltalán nem lesz könnyű. Remélem, nagyon sok konfliktusban és csetepatéban lesz része. Ez egy olyan banda, amelyben hősöknek és gonosztevőknek kell együttműködniük egy közös cél érdekében, a szupergonosz ellen – de ez nem jelenti azt, hogy egy nagy, boldog családot alkotnak. Fagykapitány hozzá van szokva, hogy ő irányítja a dolgokat. Megszokta, hogy ő a főnök, de ez itt most másként lesz. Azt hiszem, ez gondot jelent a számára, és ez komoly drámai helyzeteket fog teremteni. Úgy vélem, nem lesz sima utunk.

Forrás: Viasat3

Ez azt jelenti, hogy küzdenie kell?

Nézőként és színészként is remélem, hogy így lesz. Nem hiszem, hogy bárkit is érdekelne egy olyan sorozat, ahol nagy az összhang a szereplők között. Az elég unalmas lenne. Annak ellenére, hogy összeáll ezekkel a jófiúkkal, és jó cél érdekében működnek együtt, Snart megszokta, hogy a saját maga főnöke. Nem szokott hozzá, hogy bárki más parancsolgasson neki, úgyhogy azt gondolom, az így kialakuló súrlódásokat és konfliktusokat élvezni fogja a közönség. Úgy vélem, Snart és Hőhullám célja az, hogy fenntartsa az izgalmakat és az érdeklődést.

Forrás: Viasat3

Amikor elkezdtél dolgozni a sorozaton, elmondták a karaktered sorsát a teljes évadra?

Majdnem semmit sem tudok róla. Az a különleges ebben a helyzetben, hogy még az új sorozat forgatókönyvét sem láttam, amikor csatlakoztam, úgyhogy leginkább rábíztam magam arra, amit Greg Berlanti, a vezető producer, és a DC Comics eddig lerakott az asztalra. Annyira erősen bíztam bennük, hogy hajlandó voltam aláírni a szerződést úgy is, hogy a részleteket nem ismertem. Különösen a szereposztás miatt voltam rendkívül izgatott. Nagyszerű színészekből áll a csapat, és igazán türelmetlenül vártam, hogy együtt dolgozhassak többek között Victor Garberrel és Caity Lotz-cal.

Nem dilemma Fagykapitány számára az, hogy hőst játsszon? Nem gondolja, hogy büszkén kellene vállalnia, hogy gonosztevő?

Én úgy látom, hogy megvan a maga büszkesége, és azt csinálja, amihez ért. Megvan az oka annak, hogy miért teszi azt, amit tesz – és ez hamarosan ki is derül majd. Nem hiszem, hogy valaha is tetőtől-talpig jófiúvá válna. Úgy vélem, benne is van olyan, amin keresztül a többiek adott esetben hatni tudnak rá. Azt hiszem, láttuk már, hogy a Villám megpróbálta megszólítani Snart becsületbe vetett hitét, de remélem, hogy annak ellenére is rosszfiú marad, hogy próbál pozitívan cselekedni.

Nem sok választja el a jófiúkat a rosszfiúktól?

Szerintem a vázlatosan kidolgozott karakterek a legérdekesebbek. Azt szeretem Snartban, hogy Snart napi 24 órában Snart. Nincs olyan, hogy ő nem Fagykapitány. Ha megkérdezed tőle, hogy ki ő, akkor megmondja, és ebben ő mindig őszinte, és hiteles. Miközben

titkos sejtekkel és ismeretlenekkel harcolnak – de ha megkérdezed tőlük, hogy ők kik, akkor lehet, hogy hazudni fognak, ami egyáltalán nem hősies dolog a hagyományos értelemben véve. Úgyhogy azt hiszem, van valami csodálnivaló Snartban. Mindig összhangban van önmagával, és ezt nagyra becsülöm benne.

Hőhullám testvéreként tekint Fagykapitányra?

Egyelőre Hőhullám hajlik arra, hogy időnként hallgasson Fagykapitányra. Én úgy tekintek Hőhullámra, mint egy totális rosszfiúra. Nem vagyok biztos benne, hogy bármi képes lenne jó útra téríteni, de lehet, hogy ér majd még meglepetés ezzel kapcsolatosan. Ahogy Snart lassan és talán elkerülhetetlenül is a hőssé válás fele halad, azt hiszem, Hőhullámmal való kapcsolata is egyre problematikusabbá válhat, mivel nem úgy tűnik, hogy Hőhullám ugyanezt az utat járná.

Mennyire voltál izgatott, hogy ismét a Hőhullámot alakító, és A szökésben korábban szintén veled játszó Dominic Purcellel dolgozhatsz ismét?

Ez ennek a sorozatnak az egyik ajándéka. Annyira váratlan volt, hogy csatlakozott a stábhoz, ugyanakkor fantasztikus is. Volt egy véletlen beszélgetésem Geoff Johns-zal, a DC Entertainment vezető kreatív igazgatójával, ahol Hőhullám szereposztásáról volt szó. Ez egy lázadó, némileg kiszámíthatatlan karakter, egy igazi természeti csapás – és ő volt az egyetlen, aki eszembe jutott. És most tessék, itt vagyunk.

Ez azt jelenti, hogy Te szerezted Dominic Purcellnek a munkát?

Én dobtam be a nevét. Maradjunk ennyiben.

Forrás: Viasat3

Mennyiben segíti a Dominic-kal való közös múltatok a sorozatbeli karaktereiteket?

Úgy érzem, hogy a karaktereinknek közös múltat szántak. Úgy találták ki őket, hogy olyan testvérként tekintsenek egymásra, akik jól kijönnek egymással, ugyanakkor nem is férnek meg egymás mellett. Dominicnál és nálam ez már színészi múltunk miatt is megvan, ami csak hab a tortán a forgatókönyv és a jelentek szempontjából.

Fizikailag hogyan készültél a szerepre?

Nem igazán készültem rá, mivel nem nagyon tudtam, hogy mire képes akciók és kaszkadőrmutatványok szempontjából. Elsősorban egy vagány karaktert szerettem volna létrehozni, de ha kaszkadőrmutatványokra van szükség, akkor úgy is nagyon jó. Nem ragaszkodok hozzá, hogy én csináljam a saját kaszkadőrmutatványaimat, úgyhogy ha arról van szó, hogy a 20 éves dublőröm beugrik, és megcsinálja a jelenetet, engem nem zavar.

A Te karakterednek nagyon egyedi mozdulatai és beszéde van. Sokáig tartott, amíg megtanultál jól bánni ezekkel?

Ezt még most is tanulom. Ez a karakter még egyáltalán nem kiforrott. Az is kihívást jelent, és egyben a televízió varázsa is, hogy soha sincs elég időd, ami miatt menet közben kell rájönnöd dolgokra. Amikor elkezdtem a munkát ezzel a karakterrel, eleinte azt gondoltam, hogy mély, suttogó hangja van, hogy mindig vagányan viselkedik, és mindent kézben tart. Azután beleolvastam olyan jelenetekbe, ahol egy parkolóban sikít, vagy egy repülőgép hangárban kiabál, úgyhogy mindig az adott pillanatban kell dönteni a karakterről – hogyan hangzik ez a karakter, amikor sikít, vagy kiabál, és kint hideg van?

Úgyhogy hirtelen némi orrhangot is elkezdtem belevinni, hogy védjem a hangszálaimat – és ez is megfelelőnek tűnt a karakterhez. Kicsit indulatosnak és cinikusnak hangzik, olyan, mint maga a karakter, de nem így tökéletes? A kép pedig nagyon szépen összeállt, és ezt nem tudtam volna otthon, a szövegemet gyakorolva összehozni.

Miért gondolod, hogy a Te karaktered az egyetlen rosszfiú, akivel a Villám eddig képes volt együttműködni?

Azt hiszem, van köztük egyfajta kapcsolat. Nem tudom, hogy ez pontosan mi, de mivel Barry Allen története során fiúból férfivá érik, különféle férfias figurák veszik körül, amelyek közül Snart az egyik. Ő egyfajta választási lehetőséget jelent, és úgy vélem, Snart engedelmeskedik Barrynek, mivel

Barry megjelenéséig Snart volt a legjobb, de már kezdett kicsit unatkozni. És akkor jött ez a kihívás. Snartnak nincsenek különleges képességei, akkor pedig hogyan tud megfelelni Barrynak? Azt hiszem, Snart ezt próbálja meg kitalálni.

Forrás: Viasat3

Amikor először megjelentél A villámban, tudtál arról, hogy lesz ennek egy spinoffja?

Nem volt semmilyen várakozásom. Ez csak egy vendégszerep volt Greg Berlanti meghívására. Nagyon tisztelem őt és azt, amit ebben az iparágban elért, úgyhogy természetesen nagyon érdekelt, és igent mondtam. És most itt van ez a sorozat, meg ez a figura is. Nagyon aranyos. És különleges is.

A HOLNAP LEGENDÁI augusztus 24-től minden szerdán 22.00 órától dupla epizóddal a VIASAT6-on látható. Az interjút a Viasattól kaptuk.