Végre egy ember, akiért érdemes bekapcsolni a tévét

Frank Dillane, Fear the Walking Dead, Season 2, Episode 8
Vágólapra másolva!
A Fear the Walking Dead második évadja háromhónapnyi szünet után hétfőn tért vissza a tévék képernyőire, méghozzá egy olyan epizóddal, ami bizonyítja, hogy a The Walking Dead testvérsorozatának van létjogosultsága, hiszen a sztorit sikerült úgy kanyarítani, hogy végre lett egy szereplő, akinek a sorsa érdekes, sőt mi több, lehet érte szorítani.
Vágólapra másolva!

A The Walking Dead univerzumában játszódó, a zombiapokalipszis kitörésének elejére visszarepítő Fear the Walking Dead második szezonja tizenhárom hétnyi szünet után tért vissza a tévébe, és a közönséget erősen megosztó széria

egy kicsit merész, különleges epizóddal folytatta az éppen Mexikóban játszódó sztorit.

A május végén látott hetedik rész végén a túlélőinknek otthont adó menedék jó pár konfliktus után porig égett, ráadásul a társaság is teljesen szétszakadt. Madison, Alicia, Ofelia és Victor Strand visszaindultak az Abigal nevű yachthoz, Travis és a fia külön utakon folytatták, az őrület határán egyensúlyozó Daniel Salazar sorsa egyelőre ismeretlen, és a zombiktól nem különösebben irtózó Nick is egyedül sétált bele a holtakkal teli éjszakába.

Nick a többiektől elszakadva, egyedül folytatja a túlélést Forrás: Richard Foreman Jr/AMC

Mi lesz vele?

A Fear the Walking Dead-et az eddigi másfél évad során rengeteg kritika érte: nem elég érdekes, nem elég pörgős, de a legfontosabb, hogy nincsnek olyan karakterek, akik szimpatikusak a nézőknek, akikért érdemes hétről-hétre bekapcsolni a tévét és követni a sorozatot.

Az alkotók, mintha maguk is érezték volna ezt a hiányt, és a háromhónapnyi szünet utánra léptek egy merészet. Ahelyett, hogy párhuzamosan követték volna a széthulló brigád tagjait, teljes egészében Nick (Frank Dillane) karakterére koncentráltak, ezzel elérve, hogy

végre legyen egy olyan szereplő, akinek a sorsa valóban foglalkoztatja a közönséget.

A srác a nyúlfarknyi első évadban még nem volt több egy jobbára idegesítő drogos tininél, aztán ahogy levetkőzte a függőségét, úgy vált a szedett-vedett társaság egyik legérdekesebb figurájává.

Végre van egy olyan szereplőnk, akiért lehet szorítani Forrás: Richard Foreman Jr/AMC

A kizárólag róla szóló epizód végére egészen megkedveltük, a visszaemlékezéseknek hála kicsit meg is értettük, és kíváncsian várjuk, hogy a holtak között bátran mozgó Nick miképp találja fel magát egy olyan környezetben, aminek még a nyelvét sem beszéli rendesen.

Végre valami egyedi

Habár az AMC a második évadot úgy harangozta be, hogy igazi kuriózum lesz a nyílt vízen játszódó jelenetek miatt, a hajókázós részek mégsem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, nem lettek emlékezetesek vagy igazán ütősek.

A sztori igazából akkor kezdett valamennyire érdekessé válni, mikor a Victor Strand vezette társaság megérkezett Mexikóba.

A nyolcadik rész hangulatát is az adja, hogy Nicknek egy számára teljesen idegen országban, sosem látott terepen kell boldogulnia. Egyrészt érdekes, hogy a városi srác egymagában miképp állja a sarat, másrészt kapunk egy kis ízelítőt egy másik kultúrából és egy alapvetően ismerős, de mégis sajátos helyszínt.

Mexikóban sem egy tál csilis bab az élet Forrás: Richard Foreman Jr/AMC

Mexikó korábban még nem tűnt túl nagy számnak, de a korábbi részekben történtek után, és látva a nyolcadik rész záró képsorait, a spanyolajkú ország mégis jóval több meglepetéssel kecsegtet, mint az óceán, amit néhány erőteljes jelenetet leszámítva a sorozatnak egyáltalán nem sikerült kiaknáznia.

Hogyan tovább?

Nick saját epizódja jól sült el, de ez még nem feltétlenül menti meg a sorozatot. Egy fecske nem csinál nyarat, így nagyon bízunk benne, hogy a folytatás a többi szereplő esetében is képes lesz elérni, hogy kialakuljon a szimpátia, legyen végre kapocs a néző, és a képernyőn túlélő karakterek között.

Jövő hétfőn folytatódik Nick kálváriája, visszacsatlakozik a történetbe Madison, Victor, Alicia és Ofelia, a többiek felbukkanására viszont még várnunk kell, ami nem feltétlenül baj, ha ezek után ők is megkapják azt a lehetőséget, ami Nicket is kiemelte a középszerből.

Reméljük, hogy a többi karakter is megkapja azt a törődést, mint Nick Forrás: Richard Foreman, Jr/AMC

A Fear the Walking Dead a nyolcadik epizóddal bebizonyította, hogy igenis képes érdekes és egyedi lenni, és a második évadnak még van további hét epizódja, ami meggyőzhet minket arról, hogy ezt képes hosszútávon is fenntartani és érdemes lesz visszatérni a már berendelt, 2017-re tervezett harmadik szezonra is.

A Fear the Walking Dead legújabb epizódjai hazánkban az AMC vetíti, hétfőnként az amerikai premierrel egy időben hajnali háromkor, majd még ugyanaz nap este 10-kor.