Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna csatornát vált

Hosszú Katinka, úszás
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 11: Katinka Hosszu of Hungary waves after competing in the second Semifinal of the Women's 200m Backstroke on Day 6 of the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium on August 11, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Adam Pretty/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Sport TV megszerezte több évre az úszó világkupa-sorozatot.
Vágólapra másolva!

Úszóink ezen a hétvégén, mindössze öt nappal a riói olimpiai zárása után, augusztus 26-án állnak majd rajthoz, a versengés Párizs-Chartres-ban indul. A Sport1 és a Sport2 élőben közvetíti a világkupa minden versenyét.

Az úszó világkupa-sorozat 2015-ben még 8 állomáson, idén már 9 helyszínen szervezik. Néhány év szünet után visszatér Berlin, amely majd augusztus utolsó két napján ad otthont a versengésnek. Az idei világkupa ismét rövidpályás sorozat lesz, a távok viszont nem változnak: Európa után ázsiai és közel-keleti helyszíneken folytatódnak a versenyek.

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Adam Pretty

Az idei úszó világkupa összdíjazása hasonló lesz a tavalyihoz: összesen több mint 2 millió dolláros pénzdíjban részesíti a FINA az úszókat.

Az első állomáson Hosszú Katinka mellett rajthoz áll Jakabos Zsuzsanna is, aki 2015-ben összetett harmadik lett, Hosszú és az ausztrál Emily Seebohm mögött. Férfi úszóink közül például Verrasztó Dávid, Gyurta Dániel, Gyurta Gergely és Kis Gergő is nyert már Világkupa-versenyt az elmúlt években.