Ha hiányzott a régi MTV, van egy jó hírünk

Beavis és Butt-head
Vágólapra másolva!
MTV Classic néven augusztus 1-jén elindul a Music Television kilencvenes évek előtt tisztelgő nosztalgiacsatornája. Visszatér Beavis és Butt-Head és az MTV Unplugged.
Vágólapra másolva!

Az új csatorna tulajdonképpen az újrapozicionált, átalakított VH1 lesz, amit egyúttal át is neveznek, és régi slágerek mellett

fog sugározni, „a kilencvenes évekre és a 2000-es évek elejére fókuszálva”.

Augusztus 1. egyébként nevezetes dátum a zenetévé életében, hiszen 35 évvel ezelőtt, 1981-ben ezen a napon indult el az MTV. Az MTV Classic indulásának első órája ennek megfelelően az MTV történelmének legelső óráját fogja felidézni.

Az azóta bekövetkezett technikai fejlődés jegyében azonban a nézők az MTV Hour One-t élőben is követhetik majd a csatorna Facebook-oldalán. A debütáló 60 perc megidézése után az új(raértelmezett) csatorna az MTV legemlékezetesebb momentumaiból válogat.

Beavis és Butt-head Forrás: MTV

Így adásba kerülnek az MTV Unplugged koncertsorozat egyes részei, köztük például a Nirvana, Erykah Badu vagy Bob Dylan akusztikus fellépése. Természetesen láthatjuk majd az MTV Classicon

a zenetévé ebből az időszakból származó kultikus animációs sorozatait is,

például a Beavis és Butt-Head-et és az Aeon Flux-ot. Hétvégenként pedig az olyan népszerű korabeli realitysorozatokból mutatnak be maratoni hosszúságú válogatást, mint a The Real World vagy a Laguna Beach.