Elkaszálták Matt Damon és Ben Affleck sorozatát

Matt Damon, Ben Affleck
Matt Damon és Ben Affleck egy júniusi eseményen
Vágólapra másolva!
Nem készül több rész a Matt Damon és Ben Affleck nevével fémjelzett Project Greenlight című dokumentumsorozatból, amelynek az HBO a negyedik évad után nem szavaz többé bizalmat.
Vágólapra másolva!

„Amikor 2014-ben újra felvettük a fonalat, eleve csak egy egyévados újraélesztésre gondoltunk, 2016 elején pedig világossá vált, hogy

közölte az HBO egy nyilatkozatban. „Büszkék vagyunk a műsorra, és nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogy az évek során teljesített" – olvasható még a közleményben.

Matt Damon és Ben Affleck egy júniusi eseményen Forrás: Frazer Harrison / Getty Images North America / AFP

A Project Greenlightnak négy évada során elég kalandos volt a története. Míg első két szezonja 2001 és 2003 között az HBO-n futott, addig a harmadik évad 2005-ben a Bravo tévére költözött – majd egy teljes évtizeddel később ismét az HBO sugározta a negyedik, a jelek szerint az utolsó szezont.

Az elkaszálásról szóló döntésben egyébként szerepet játszhatott az is, hogy a filmkészítés kulisszái mögé kalauzoló szériának a negyedik évadra erősen csökkent a nézettsége, illetve hogy konfliktus alakult ki a műsor egyik producere és Matt Damon, illetve a producer és az utolsó szezonra kiválasztott rendező között.

Forrás: HBO

A Project Greenlight koncepciója ugyanis az volt, hogy minden évad előtt versenyt hirdettek filmkészítőknek, majd végigkövették, ahogy a kiválasztott leforgatja a filmjét.

és az általunk kinevelt alkotók azon vannak, hogy nagy dolgokat vigyenek véghez Hollywoodban. Szóval Ben és én nagyon büszkék vagyunk erre" – nyilatkozta Damon a széria újraindulásakor.