A tévés szuperhősök a Bosszúállók babérjaira törnek

Daredevil, második évad
Vágólapra másolva!
Július 21-én kezdetét vette az idei év legnagyobb geek rendezvénye, a San Diegó-i Comic-Con, ahol a képregényvilág nagyágyúi mellett a tévések és a filmesek is jelen vannak, hogy promózzák a közeljövőben érkező produkcióikat. Az eseményre természetesen kivonult a Netflix is, hogy megmutassák, milyen szuperhősös sorozatokkal kívánják kényeztetni a nagyközönséget.
Vágólapra másolva!

A Marvel és a Netflix nem aprózták el, amikor úgy döntöttek, hogy közösen készítenek szuperhősös sorozatokat. A képregényes vállalat tévés divíziója és a világ legnagyobb netes videotékája rögtön 4+1 sorozatra kötött szerződést, méghozzá olyan karakterek főszereplésével, mint a vak, de különleges radarösztönnel rendelkező Daredevil, a szupererős és magánnyomozóként tevékenykedő Jessica Jones, a sebezhetetlen Luke Cage és a misztikus erőket birtokló Iron Fist.

A négy karakter saját sorozata mellé tervezték az ötödik szériát, ami lényegében egy crossover The Defenders címmel, a felsorolt hősökkel a főszerepben, ahogy csapattá verbuválódva védik meg New Yorkot, lényegében úgy, ahogy azt a Marvel a mozikban is eljátszotta az első Bosszúállók-kal és a szuperhősök saját filmjeivel.

A betervezett szériák közül először a Daredevil valósult meg 2015-ben, majd őt követte Jessica Jones tavaly év végén, és mindkét széria jelentős közönség- és kritikai siker aratott. Idén tavasszal a Daredevil már a második évadjával hódított, a történet egyik kulcsszereplője ráadásul a Megtorló (Punisher) nevű karakter volt, aki annyira bejött a nézőknek, hogy a Netflix berendelt egy különálló sorozatot a főszereplésével, így a Marvellel kötött eredeti megállapodás 5 + 1 sorozatra hízott.

A Megtorló annyira bejött a nézőknek, hogy saját sorozatot kapott Forrás: Patrick Harbron/Netflix

A 2017-re tervezett The Punisher ugyan még semmilyen mozgóképpel nem képviseltette magát a Comic-Conon, de a bemutatásra váró Luke Cage és Iron Fist kapott egy-egy rövid előzetest, sőt a The Defenders-hez is készült egy hangulatos kedvcsináló videó.

Luke Cage

Luke Cage (Mike Colter) már ismerős lehet a nézők számára, hiszen már a Jessica Jones-ban is fontos szerepet kapott. A karakter saját sorozata szeptember 30-án válik elérhetővé a Netflix kínálatában, és a történet nemcsak azt fogja megmutatni, hogy Cage miképp szerezte szupererejét és sebezhetetlenségét, de tanúi lehetünk majd annak is, hogy a hamis vádakkal bebörtönzött férfi miképp válik New York utcáinak védelmezőjévé.

Iron Fist

Az Iron Fist főszerepét a Trónok harca Loras Tyrelljeként megismert Finn Jones alakítja, és a civilben Danny Randként ismert férfi különlegessége, hogy hihetetlenül jól képzett harcművész, továbbá birtokában van az Iron Fist néven ismert misztikus erőnek. A történetről sokat még nem árult el a Netflix, de az első kedvcsináló videó tanúsága szerint a 2017-ben érkező 13 részes sorozat részletesen kitér majd a karakter eredetére, illetve itt sem szűkölködünk majd látványos akciókban.

The Defenders

A négy szuperhőst tömörítő sorozatról egyelőre nem sokat tudni, a Nirvanával megtámogatott kedvcsináló inkább hangulatos, mintsem információdús, de annyi biztos, hogy a Védelmezőknek egy egész New Yorkot fenyegető veszéllyel kell majd szembenézniük. Legalábbis erre utal a videó végén megszólaló, a Daredevil-ből ismerős Stick (Scott Glen), aki kissé szkeptikus a hősök képességeit illetően. „Azt gondoljátok, hogy ti négyen meg tudjátok menteni New Yorkot? Még magatokat sem tudjátok megmenteni.”

A The Defenders szintén valamikor 2017-ben érkezik majd a Netflix kínálatába, és a Jessica Jones-t alakító Krysten Ritter szerint a crossover sorozatot egyszerre forgatják majd a saját szériájának második évadjával.

És ezzel még nincs vége a híreknek, hiszen a Netflix az SDCC-re időzített egy olyan bejelentést, ami sok rajongónak fog örömet okozni. Ugyan a második évad alapján elég egyértelmű volt, de most már hivatalos: a Daredevil-ből készül harmadik évad, habár a cég még nem közölte, hogy a vak szuperhős mikor tér majd vissza a képernyőkre.