Nem ér véget a depressziós pap kálváriája

Preacher, AMC, Dominic Cooper
Vágólapra másolva!
Még csak a felénél tart az AMC legújabb sorozata, a Preacher, de a csatorna máris berendelte a kultikus képregényből készült széria második évadját, ami ráadásul hosszabb lesz, mint a tíz részes első szezon.
Vágólapra másolva!

Az amerikai AMC csatorna jó érzékkel készít sorozatot a képregényekből. Amíg mindenki más azzal van elfoglalva, hogy szuperhősöket adaptáljon a képernyőre, ők igazi kultikus alapanyagokból csemegéznek. A The Walking Dead-et valószínűleg már nem kell bemutatni senkinek, a májusban indult Outcast szintén egy rajzolt történeten alapul (a TWD-t is író Robert Kirkman tollából), és először a Preacher is képregényként gyűjtött rajongókat.

Jesse Custer egy porfészekben prédikál, de az élet sokkal nagyobb szerepet szánt neki Forrás: AMC

Ez a széria szintén májusban vette kezdetét (a hazai AMC is műsorára tűzte), főhősünk a pesszimista pap, Jesse Custer (Dominic Cooper), aki csak egy apjának tett ígéret miatt prédikál az isten háta mögötti texasi kisvárosban. Mindez még nem lenne túl érdekes, de a földre érkezik egy furcsa entitás, aki némi pusztítást követően megszállja a prédikátort, és ezzel kezdetét veszi egy őrült, sötét és meglehetősen brutális kaland, amiben (többek között) egy vámpír és egy bérgyilkosnő is csatlakozik hősünkhöz.

A Preacher tíz részes első évadjából még csak ötöt adott le az AMC, de a csatorna már be is rendelte a folytatást. A második szezon értelemszerűen valamikor 2017-ben kerül majd a képernyőkre, és egyelőre csak annyit tudunk biztosan, hogy az alkotók a mostani 10 helyett már 13 részben mesélhetik tovább a különleges képességekre szert tevő pap és társai történetét.