Rasszistának találták a Vöröskereszt egy plakátját

Vágólapra másolva!
Egy medencés jelenet látható rajta, valamiért a csintalankodó, szabályszegő figurák nagyobb része színes bőrű, fekete vagy mulatt, a jók meg a fehérek lettek.
Vágólapra másolva!

A képen az látszik, hogy a rossz viselkedésmintát mutató gyerekek zöme színes bőrű. Ötből négy esetben ők cselekednek rosszat (vagy csak viselkednek természetes gyerekként): az egyik fejest ugrik, de nem a megadott helyről, a másik keresztbe úszik a medencében (és fulladozik is mellé), a harmadik vadul kergetőzik pocsolyák között, a negyedik meg épp egy kis pajtását löki a vízbe. A jó példákat fehér figurákkal mutatja be a rajz.

Elsőként Colorado állambeli strandokon, uszodákban jelentek meg a poszterek, de a neten is terjedtek. Az amerikai Vöröskereszt már bocsánatot is kért, és a plakátokat is levetette – írta a Huffington Post.

„Elnézést kérünk a félreértések miatt, semmiképp sem szerettünk volna megsérteni senkit" – írták egy közleményben, hozzátéve, hogy mindig is a sokszínűség és a befogadás pártján voltak az USA egyik legrégebbi humanitárius szervezeteként.