A fesztiválszervező szerint a büfések hisztije okozta a bajt Egerben

fesztivál
Vágólapra másolva!
Az egri Kibbervik-Fest szervezője szerint a vásározó étel-ital árusok magatartása miatt lett feszültség már az első napon, június 24-én: mindenki ingerülten telefonált jobbra-balra, majd a lavina maga alá temette a rendezvényt. Több fellépő megjelent, majd elment, mások oda sem utaztak.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, több fellépő lemondta a Kibbervik-Festen való fellépést, a rendezvény botrányokkal zajlott június 24-én és 25-én. Megkerestük a szervezőket, hogy reagáljanak arra, hogy az egri fesztivál miért lett bukásra ítélve, miközben a meghirdetett programok egy része elmaradt. A szervezőkkel telefonon beszéltünk, végül írásban küldték át, hogyan látták ők a mozgalmas, sok idegeskedést hozó két napot.

Az emberközelinek, családiasnak szánt fesztivált a Kisasszonypiacon, 10 hektáron tervezték megrendezni június 24-én és 25-én, minden engedélyt beszereztek: de hiába volt a kezdés péntek 15 órára tervezve, a szervező Dudás Vendégház & Zen House Eger szerint a vásározó büfések már kora reggel balhéztak, mert nem hitték el, hogy délutánra állni fog a színpad.

Képünk csak illusztráció: ennél lényegesen kevesebben voltak Forrás: AFP/Herbert P. Oczeret

„Egy nagyon szép és tartalmas zenei és kulturális fesztiválon dolgoztunk hónapokon át. Kialakítottunk egy menetrendet, amely teljesen felborult egyes vásározó árusok viselkedése miatt. Már péntek reggel kilenckor órakor fenyegetőztek, nem voltak hajlandók kipakolni, és téves, valótlan információkat osztottak meg különböző emberekkel, akik állítólag a média képviselői voltak. Elindult egy lavinaszerű pletyka, mellette a testi épségünk is veszélyben volt" – írták.

Aki csak tudott, menekült a helyszínről

A szervező Dudás Vendégház szerint a vásározókkal kötött szerződésükben foglalt feltételeket mindenki számára biztosították, volt áram, víz, bérelt terület. „Viselkedésükkel tönkretettek mindent. Aki csak tudott, menekült a helyszínről, mint például kiállító művészek, kézművesek, szervezői segítők, mert féltették a testi épségüket – de még a technikusok is. Zenekarokat borítottak ki a hamis információjukkal" – áll az Origóhoz eljuttatott szövegben.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/2016 Getty Images/Rick Diamond

„A Belga együttes menedzsere többször beszélt velük (a lázongó árusokkal – a szerk.), de még arra is úgy reagáltak, hogy nyilván egy hamis személy, nincs is köze az együtteshez. Így telt az első nap... A második napon mi ennek ellenére megnyitottunk. Minden művészt tájékoztattunk az előző napi eseményekről. A Hegeshow akkor is eljött. Még a tiszteletdíjáról is lemondott, csak azért, hogy mellénk álljon. Tette ezt a Meseszínház, a Budapest Champagne Band is. A Simon Templar és a Kávészünet zenekarral együttesen jutottunk arra a következtetésre, hogy ilyen hangulatban már az esti programokat ne tartsuk meg. Minden harag és bármiféle követelés nélkül" – írták.

Lesz folytatása az ügynek

A szervező szerint a szerződést (amit az Origo meg is kapott) minden vásározó aláírta, minden feltételt megadtak nekik, de ennek ellenére a fesztivál rossz hírét keltették, ezért kellett lefújni a programok zömét, nem ment el sem Király L. Norbi, sem a Belga. A morális és anyagi károk miatt perek várhatók.

„A Belga együttes és a The Houdinis menedzserének külön köszönet, hogy minden támogatást még végső órákban is megadott a szervezőnek. A Sport Mindenkié Egyesületnek, Vágtázó Csodaszarvasnak és a fent felsorolt zenekaroknak, a Hegeshow-nak, azoknak, akik felléptek volna, de nem tudtak, ezúton is köszönjük a példamutató emberségüket" – jelezték.