Kétségbeesett a magyar származású színésznő

Vágólapra másolva!
Catherine Fulop Venezuelában született, magyar apától: sok éve Argentínában él, és nagyon aggódik családjáért.
Vágólapra másolva!

Catherine Fulop két évtizeddel ezelőtt elköltözött Argentínába, de családja a súlyos gazdasági problémákkal küzdő Venezuelában él még.

„A húgom azt írja, hogy anyu tejet szeretne inni, de nem lehet kapni sehol. Kérte, hogy küldjek legalább tejport... és szintén kérte, hogy küldjek szappant, mert az sincs. Anyámnak magas vérnyomása van, de gyógyszert sem lehet kapni Venezuelában" – nyilatkozta a színésznő.

Szerinte rettenetes, hogy emberek 12 órás sorokat állnak ki, hogy alapvető élelmiszerekhez jussanak, sok más termék pedig egyáltalán nincs a boltokban. Ő már négy éve nem ment vissza szülőföldjére. „Nem érzem biztonságosnak. Én mindig Chavez politikájának ellenzője voltam, úgyhogy félek, mi mást tudnék mondani erre?" – mondta.

Catherine Caracasban, Venezuelában született 1965-ben, egy nyolcgyerekes család hatodik tagjaként, apja a magyar Fülöp György volt. Modellkedett, tévés műsorvezető lett, saját show-t kapott, szépségversenyeken indult. Kettős állampolgárságot szerzett, miután Argentínába kötözött.

Forrás: instagram

Ott megházasodott, Gabriela Sabatini teniszező testvére lett a férje. Szexszimbólum lett, keresett színésznő: a Playboy is megkereste egy szép ajánlattal, de morális okokból nemet mondott. Két lányt szült, mostanában rádióműsora van Buenos Airesben.

Romokban a gazdaság

Venezuelában hónapok óta gazdasági, társadalmi és politikai válság van. Az ország egyetlen terméke és exportcikke a kőolaj, így az olajár esése miatt a gazdaság is mélyrepülésbe kezdett. Rendszeresek az áramkimaradások, a termelés akadozik, a boltok üresek, az infláció elszabadult.

Venezuelai hatóságok és jogvédő csoportok arról számoltak be, hogy többen meghaltak az élelmiszer- és gyógyszerhiány miatt kirobbant lázongásokban és fosztogatásokban. Idén a még kapható termékek ára várhatóan meghétszereződik, 2017-re 2200%-os inflációval számolnak.