Mihez kezdenek a Trónok harca sztárjai a sorozat után?

Natalie Dormer, Trónok harca
Vágólapra másolva!
Véget ért kedvenc fantasyszériánk hatodik évada, a hetedikre pedig jövő áprilisig kell várnunk. A színészek természetesen addig is forgatással töltik az idejüket. Íme, ezeket a filmeket mutatják be a közeljövőben a Trónok harca sztárjaival!
Vágólapra másolva!

Natalie Dormer

A sorozat Margaery Tyrelljét alakító színésznőnek a Trónok harcá-val párhuzamosan is rendszeresen jöttek ki filmjei, ám azokban jórészt csak epizódszerepei voltak. Úgy tűnik, ennek vége, hiszen a valamikor 2017-ben érkező Zéró páciens című akcióhorrorban már főszerepet játszik: egy olyan orvost, aki egy zombiapokalipszis után az ellenszert kutatja, annak a férfinak (Matt Smith) az oldalán, aki képes beszélni a fertőzöttek nyelvén, így esélyük nyílik felkutatni a legelső beteget, aki megfertőződött.

Natalie Dormer, Trónok harca Forrás: Frederick M. Brown / Getty Images North America / AFP

Dormernek pedig ezutánra is vannak már tervei: az egy illegális NSA-hadműveletről szivárogtató britről megtörtént események alapján mesélő Official Secrets-ben Paul Bettany, Harrison Ford, Gillian Anderson, Martin Freeman és Anthony Hopkins oldalán tűnik fel, a saját forgatókönyve (!) alapján készülő In Darkness című thrillerben pedig egy vak zenészt játszik, aki belekeveredik a londoni alvilág mocskos ügyeibe, miután fültanúja lesz egy gyilkosságnak.

Kit Harington

Havas Jont még az idén láthatjuk felbukkanni egy másik kosztümös mókában, ám ezúttal egy westernben. A Brimstone-ban Dakota Fanning és Guy Pearce oldalán szerepel – a film egy fiatal, néma családanyáról (Fanning) szól, akit egy bosszúszomjas prédikátor (Pearce) üldöz. Érdekesség, hogy a szerepet Harington Robert Pattinsontól örökölte, eredetileg ugyanis úgy volt, ő játssza el a törvényen kívüli Samuel karakterét.

A Brimstone után kedvencünk a kultikus kanadai művészfilmes, Xavier Dolan The Death and Life of John F. Donovan című filmjében formálja meg a címszerepet, olyan sztárok oldalán, mint Natalie Portman, Jessica Chastain vagy Susan Sarandon.

Emilia Clarke

A Sárkányok Anyjának épp a napokban mutatták be Mielőtt megismertelek című könnyfakasztó romantikus drámáját, amelyben egy mind a négy végtagjára megbénult férfi gondozóját játssza, aki beleszeret páciensébe. Még az idén láthatjuk a vele a főszerepben készülő Voice from the Stone-t: a hitchcocki ihletésű thrillerben egy ötvenes évekbeli gyerekgondozót formál meg, aki kapcsolatba kerül egy édesanyja váratlan halála óta hallgatásba burkolózó kisfiúval.

Következő filmje, a 2017-re ígért The Set Up romantikus komédia, afféle inverz Förtelmes főnökök, amiben a beosztottak arra szövetkeznek, hogy összehozzák a főnökeiket. Végül az Above Suspicion megtörtént eseményeken alapuló izgalmas kémsztori, amelyben a színésznő Phillip Noyce rendezővel (Férfias játékok, A csontember, Salt ügynök) dolgozhat együtt.

Peter Dinklage

Miközben az általa megformált Tyrion azt tervezgeti, hogy megalkotja a saját borát, addig a filmvilág leghíresebb törpe növésű színészét a jövőben főleg bűnügyi alkotásokban láthatjuk. A 2017 elején érkező Rememory egy gyászoló özvegyről szól, aki rájön, hogy néhai férje létrehozott egy olyan gépet, amellyel rögzíthetik és visszajátszhatják az emberek emlékeit (ez a sci-fi volt a múlt vasárnap meghalt Anton Yelchin egyik utolsó filmszerepe).

Forrás: Martin Sloan / NurPhoto / AFP

A The Thicket-ben Dinklage egy fejvadászt játszik, aki két társával együtt segít előkeríteni egy fiatal srác húgát, akit kegyetlen gonosztevők hurcoltak el. A színész pedig jelenleg az Erőszakik, illetve A hét pszichopata és a si-cu rendezőjével, Martin McDonagh-val forgat egy Three Billboards Outside Ebbing, Missouri című filmet, amelyben rajta kívül Woody Harrelson, Sam Rockwell és Frances McDormand is szerepel.

Nathalie Emmanuel

Már jó ideje tudni lehet, hogy a gyönyörű tolmácslány, Missandei megformálója benne lesz a Halálos iramban-filmek nyolcadik részében – ami nem túl meglepő, hiszen a hetedikben is szerepelt. A 2017 áprilisában érkező Fast 8 előtt azonban kijön egy másik filmje is: a The Titan című sci-fiben Sam Worthingtonnal és Tom Wilkinsonnal játszik – hogy mit, egyelőre nem tudni.

Lena Headey

A Cersei-t alakító színésznőnek legközelebb (még az idén nyáron) csak a hangját hallhatjuk: a Kingsglaive: Final Fantasy XV című bámulatosan élethű japán animációs film egyik figuráját szinkronizálja – a Trónok harca első évadában Ned Starkot játszó Sean Beannel együtt. Headey ezt követően, 2017-ben egy Thumper című thrillerben lesz látható, mások mellett a Helyszínelők-ből ismert Marg Helgenberger oldalán.

Maisie Williams

Az Arya Starkot játszó fiatal színésznő igen foglalkoztatott lesz a Trónok harca közelgő évadai közti szünetekben. Még az idén kijön két filmje: az A Storm in the Stars-ban – amely a Percy Shelley és a Mary Wollstonecraft (később Mary Shelley) közötti szerelemről szól – a főhősnő barátnőjét, Isabel Baxtert játssza; az iBoy című sci-fi/thrillerben pedig szintén izgalmas események közepén találja magát (a film egy olyan srácról szól, aki egy balesetet követő kómából ébredve rádöbben: nemcsak, hogy beépült a fejébe az iPhone-ja, de még különböző szuperképességekre is szert tett).

Forrás: Jemal Countess / Getty Images North America / AFP

Ami a későbbieket illeti: Williams szerepet kapott a The Forest of Hands and Teeth című utópisztikus young adult bestseller adaptációjában és a következő X-Men-filmben, az X-Men: The New Mutants-ben is, amelyben állítólag Farkas (nem a filmekben Farkasként emlegetett Wolverine, hanem Wolfsbane) karakterét formálhatja meg.

John Bradley

A jóindulatú Sam Tarlyt játszó színész is benne lesz a Natalie Dormernél fentebb már említett Zéró páciens-ben. Ezenkívül két további filmje is lesz a közeljövőben (sőt azok még az idén): az American Satan műfaja „rock 'n' roll thriller", a New Amsterdam pedig egy történelmi kalandfilm.

Az American Satan csapata, középen Bradley Forrás: Bogdan Hübscher / Tumblr

Gwendoline Christie

Az impozáns lovagnő, Tarth-i Brienne hamarosan egy sokkal nőiesebb oldaláról mutatkozik be: lesz egy cameója az Absolutely Fabulous: The Movie-ban, ami a Pusszantlak, drágám! című sitcom nagyjátékfilmes verziója. Christie jelenleg a Star Wars: Episode VIII-at forgatja, amelyben Phasma kapitány szerepét ismétli meg.

Absolutely Fabulous: The Movie, a színésznő elöl balról a második Forrás: Fox Searchlight

Sophie Turner

A Sansa Starkot játszó színésznőt nemrégiben az X-Men: Apokalipszis Jean Greyeként láthattuk, de nem kell sokat várnunk következő nagyjátékfilmes szerepére sem. Még az idén kijön a főszereplésével készülő Alone, amelyben egy olyan tinédzserlányt formál meg, aki összebarátkozik egy poszttraumás stressz szindrómában szenvedő háborús veteránnal.

Sophie Turner az X-Men: Apokalipszisben Forrás: Alan Markfield / Kobal / The Picture Desk

Ezt követően pedig Turner benne lesz a világ különféle nagyvárosaihoz (Párizs, New York, Rio, Sanghaj, Jeruzsálem) szóló szerelmi vallomások alkotta szkeccsfilmsorozat következő darabjában, a Berlin, I Love You-ban is.

Iain Glen

A gyógyíthatatlan szürkehámban szenvedő Ser Jorah-t alakító Iain Glen következő filmjében is egy gyógyíthatatlan kórral kénytelen felvenni a harcot – szerepet kapott ugyanis a jövő év elején érkező Resident Evil: The Final Chapter-ben, a Milla Jovovich nevével fémjelzett akcióhorror-széria hatodik, utolsó részében (egy orvost fog játszani).

A színésznek ezenkívül további három nagyjátékfilmje vár bemutatásra (a What About Love-ban Sharon Stone-nal együtt szerepel), jelenleg pedig a Daphne Du Maurier regénye alapján Roger Michell rendezésében készülő My Cousin Rachel-t forgatja Rachel Weisz és Sam Claflin oldalán.

Nikolaj Coster-Waldau

Jaime Lannistert a közeljövőben kizárólag thrillerekben és bűnfilmekben láthatjuk. A legizgalmasabbnak a Spinning Man ígérkezik, amelyben Coster-Waldau egy olyan filozófiaprofesszort játszik, aki szívesen kezd viszonyt a hallgatóival, miután azonban holtan találnak egy diáklányt, a férfi egy gyilkossági ügy egyes számú gyanúsítottjává válik. A színész ezenkívül hazájában, Dániában is forgatott egy filmet (3 Ting), amit jövőre mutatnak majd be. Addig is megnézhetjük, milyen imádnivaló volt nemrég az Apple hirdetésében, amelyben Alison Brie-vel együtt tűnt fel.

Carice van Houten

A holland színésznő négy nagyjátékfilmben is felbukkan, miután egy időre kibújik a Vörös Boszorkány, Melisandre bordó ruhájából. Az Aaron Eckhart főszereplésével forgatott Incarnate című ördögűzős horror, a Breaking Bad – Totál szívás-ból ismert Aaron Paullal készült thriller, a The Parts You Lose és az I Feel Fine című glasgow-i drogdráma is kijön még az idén. Van Houten ezenkívül benne lesz a Kit Haringtonnál már említett westernben, a Brimstone-ban is.

Forrás: Mark Ralston / AFP