Megérezte a Nagy Duett a Farm fináléját

Nagy Duett
Vágólapra másolva!
Már csak 1,1 millió nézője volt a Nagy Duettnek teljes lakosságban, de így is sikerült a heti lista élére kerülnie. A Farm záróadását 900 ezren követték, a 18-49-es kereskedelmi célcsoportban utóbbinak kicsivel több nézője lett, mint a TV2-es show-nak.
Vágólapra másolva!

Megérezte a korábban 1,4 millió fölé is jutó Nagy Duett a Farm fináléját, mert május 29-én 1 millió 103 ezer nézővel zárt a Nielsen mérése szerint: persze nagyon pironkodnia így sem kell a stábnak, hiszen ezzel is megnyerte a show a heti nézettséget teljes lakosságban. A Barátok közt jutott még egymillió fölé, a Farm döntőjét pedig átlagban 900 ezren követték. Az első 13 helyen csak RTL Klubos és TV2-es műsorokat találunk, de az M4 Sportnak is erős hete volt, a Forma-1-es futamot 560 ezren nézték, a Real-Atlético BL-döntőt pedig 555 ezren.

Forrás: Origo / Nielsen

18-49-ben jóval erősebb az RTL Klub, az első hat helyből ötöt elvitt: a célcsoportban a Barátok közt és az Éjjel-nappal Budapest is verte a nagyobb, hétvégi műsorokat. A Farm fináléja 22%-kal ment, és 3. lett ezen a listán, a Nagy Duett szintén 22%-ot csinált, a 4. helyre ért be. A legnézettebb heti sorozatot (Dr. Csont) és filmet (A szállító 2.) is az RTL adta. A BL-döntő a hetedik helyre került, ami igen szép eredmény.

----------------

A heti átlagokat nézve: mint látható, az RTL Klub 2,1 százalékponttal verte a TV2-t, a Duna 6 fölött végzett, a Cool és a Film+ pedig testvériesen megosztoztak a negyedik helyen. Az M4 és az M1 egyforma eredményt ért el, a Viasat3 is befért még a tízbe.

Forrás: Origo / Nielsen

18-49-ben magabiztosabban vezet az RTL Klub, 5 százalékpont az előnye (14% RTL, 9% TV2). A Film+ és a Cool jön a sorban utánuk, de tisztes a SuperTV2 3,8 százaléka is. A Viasat3 elé került a Comedy Central, nyolcadik helyen az M4 Sport, a Dunát pedig alig nézik a fiatalok, csak 2,4%-ot kapirgált össze, alig többet, mint az RTL II.