73 millió forintot osztott szét a Médiatanács

zenehallgatás
Two young female friends listening to music
Vágólapra másolva!
Rendszeresen jelentkező rádióműsorok egy éven át tartó támogatásáról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, a nyertesek között található öt fővárosi adó – a Civil Rádió, az Inforádió, a Jazzy, a Klasszik, a Katolikus Rádió – műsora és húsz vidéki rádióműsor is. 
Vágólapra másolva!

Ezúttal huszonöt helyi és körzeti rádióműsor jutott összesen 73,3 millió forintos támogatáshoz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának a rendszeres műsorok gyártását támogató 2016-os pályázatának első fordulójában a Magyar Média Mecenatúra program keretében.

Forrás: PhotoAlto/Laurence Mouton

Sikerrel pályázott a hírműsorok készítői közül a budapesti Inforádió és a Magyar Katolikus Rádió 92,3 MHz, a dunaújvárosi Rádió 24, a kiskőrösi Kunság Rádió, a gyöngyösi Dió Rádió, a pécsi 90,6 Rádió 1 és a Rádió 1 Orosháza, a szentesi Rádió 451 és a nyíregyházi Retró Rádió.

Tematikus magazinműsorra kapott támogatást a budapesti 90,9 Jazzy, a szombathelyi Credo Rádió, a szentgotthárdi Radio Monoster és a veszprémi Mária Rádió Bakony. Szolgáltató magazin szól majd Médiatanács-forrásból a budapesti Klasszik Rádió 92,1-nél és a Civil Rádiónál, a miskolci Csillagpont Rádiónál, a sátoraljaújhelyi és a szegedi Európa Rádiónál, a mezőtúri Pont Rádiónál, a kecskeméti székhelyű Gong FM-nél, a kiskunfélegyházi Sirius Rádiónál, a szentesi Rádió 451-nél, a nyíregyházi Retró Rádiónál, a Rádió Szentendrénél és az Isis Rádió Körmendnél.

A Médiatanács 2011 óta 539 rádióműsor-készítési támogatásról döntött, több mint 1,5 milliárd forint értékben

annak érdekében, hogy a helyi és körzeti rádiók hallgatói rendszeresen jelentkező tájékozódási fórumokat érhessenek el.