Meghalt Wels Péter Mátyás, a TV2 riportere

Vágólapra másolva!
47 éves korában meghalt Wels Péter Mátyás. A kezdetek óta a TV2-nél dolgozott, szerette az opera világát, a kabarét, a régi pesti humort. Ismerősei jószívű, szórakoztató emberként emlékeznek rá, a csatorna saját halottjának tekinti.
Vágólapra másolva!

Életének 47. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Wels Péter Mátyás, a Tények riportere. A TV2 munkatársa 1999 óta dolgozott a csatornánál, ez idő alatt rengeteg interjút, riportot készített a cégcsoport hírműsorai számára, munkája mellett pedig dokumentumfilmet is forgatott.

Forrás: Facebook

A TV2 közlése szerint Wels Péter Mátyást hiába hívták a munkatársai telefonon, nem érték el, ezért kedd délelőtt a kollégái felkeresték otthonában. Mivel a csengetésre nem nyitott ajtót, a tűzoltókat és a mentőket is értesítették a barátai, így sikerült bejutni a lakásba, sajnos már későn. "Rendkívül tehetséges televíziós, kiváló kolléga és megbízható barát volt. A TV2 osztozik a család gyászában, és Wels Péter Mátyást saját halottjának tekinti" - áll a csatorna közleményében.

Szerette az operát, a pesti humort

"Kivételesen tehetséges, szellemes ember volt, a szilveszteri vidám összeállításokat is ő készítette a TV2 számára. Nála egyszerre volt jelen a humor és a kultúra, nagyon művelt színház- és operarajongóként emlékezünk rá. Mindenki őszintén gyászolja, aki ismerte" – mesélte egy volt kollégája.

Úgy tudjuk, hogy operaénekesnek tanult (később nagyfiával együtt zenélt is), majd újságíró lett, végig lojális maradt a TV2-höz, az első időszaktól kezdve a csatorna egyik riportere volt, főképp a kulturális témákat szerette.

Forrás: Facebook

„Azonfelül, hogy tehetséges, igazán jó ember volt. Ő soha senkit nem fúrt, senki ellen nem áskálódott, és a tévéknél ez nagyon ritka. Tudta és végezte a dolgát. A hírműfajban ő képes volt megjeleníteni az iróniát és az öniróniát is, ez hallatlanul nagy érték. A régi kabarék nagy korszakának, a régi pesti humornak volt kedvelője" – mesélte róla egy volt szerkesztője, akivel jó öt évet dolgozott együtt.

„Én örültem neki, ha aznap dolgozott, amikor én, mert egész nap vártam, mit hoz ki Matyi az adott témából. Mindenki egy életvidám, igazán jól mulatni tudó embernek ismerte, énekelt is nekünk sokat, áriákat, operettet - ugyanis nagy zenei affinitása volt, megvolt benne a képesség, tehetség, akár profiként, a színpadon is jól mutatott volna" - tette hozzá régi ismerőse.

-----------------

A rendszerváltás 20 éves évfordulójára készült Wels Péter Mátyás és Berki Gábor filmje:

Ugyanebben a sorozatban Wels Péter Mátyás és Szecskó Dávid egy másik dokumentumfilmje:

Alább még egy riportját láthatja: ezt a sztorit átvette a BBC, az ABC, a Daily Mail és a Huffington Post is, többek között, de a CNN is.