Gönczi Gábor nem tudott aludni, Marsi Anikó szobát foglalt

Gönczi Gábor nem bírt aludni
Vágólapra másolva!
Május 2-án indul az új Tények Marsi Anikóval és Gönczi Gáborral. Közel nyolcvanperces lesz, a Drágám, add az életed című, ma induló vetélkedő követi. Kőhegyi Anna főszerkesztő és Gönczi meséltek a rajtról.
Vágólapra másolva!

Mint korábban írtuk, átalakul a Tények a TV2-n, új díszletet is kap, hosszabb riportokra számíthatnak a nézők. Időközben elbúcsúzott Azurák Csaba, utána egy darabig még képernyőn volt Várkonyi Andrea, de május 2-tól a Marsi-Gönczi párosé a képernyő.

Kőhegyi Anna főszerkesztő elmondta, hogy minden adásban lesznek exkluzív interjúk, leleplező riportok, fogyasztóvédelmi témák, börtöninterjúk, egészségügyi riportok. „Egy mait tudok is mondani: 2014 óta folyik egy kellemetlen per a lőrinci cementgyárral kapcsolatban, nyolcan pereltek, de már csak hárman élnek közülük. Hosszabb anyagokkal készülünk, lesz idő elmélyülni egy-egy témában, de emellett a Tények továbbra is pörögni fog" – mondta a Mokkában. A hírolvasók besegítenek a szerkesztésbe, de szabad kezet is kapnak, árulta el.

Kőhegyi Anna Forrás: TV2

Gönczi Gábor szerint izgalmas hétvégén vannak túl, pénteken például éjjel fél tizenkettőkor mentek haza. „Látványában és tartalmát tekintve megújul a műsor, és mi magunk is újszerűek leszünk a nézők számára. Az új díszlet viszont legyen titok ma este hatig" – közölte.

Marsi és Gönczi várhatóan nem mereven ülnek majd egymás mellett. „Amikor felkértek erre a csodálatos szerepre - mert nekem az -, azt kérték, hogy szóljunk egymáshoz adás közben, legyünk interaktívak. Muszáj, hogy érezzük egymást. Mi a saját egyéniségüket fogjuk hozni, megtartva a színvonalat, ami eddig is volt" – ígérte Gönczi a Mokkában.

Gönczi Gábor nem bírt aludni Forrás: TV2

A Fókusz volt műsorvezetője szerint „elképesztően kreatív csapatba" érkeztek, van egy harmincfős gárda, ami jót szeretne letenni. Arról is mesélt, milyen munkaügyből kifolyólag egy kolléganővel összeköltözni. „Nagy adomány, hogy kaptam egy kis szobát, ami eleinte az enyém volt, de eztán a közös szobánk lett Anikóval, egyelőre egy asztallal, egy géppel.

Én már pörgök, nem is bírtam aludni ezen az éjszakán, húsz éve volt ilyen. A lényeg, hogy ma este hattól jön a Tények, a mienk lesz az azt követő másfél óra. Azért csináljuk, hogy a nézők szeressék, adjunk pozitív energiát is" – lelkesedett.

Ötödik volt a múlt héten

A Tények a múlt héten az ötödik legnézettebb műsor volt, szerdán követték legtöbben, akkor teljes lakosságban 852 ezret tudott - az RTL Híradó 955 ezernek örülhetett legerősebb estéjén, vasárnap. 18-49-ben a rivális hírműsor 8. volt a múlt héten, a Tények csak a 13. helyre ért be.

Teljes lakosságban 3-4 százalékponttal jobb a nézettsége, mit az ötven alatti felnőtt nézőknél: múlt szerdán például 19,7%-ot ért el kereskedelmi célcsoportban, 23,6% a teljes lakosságban.

Stahl Judit és Pálffy István is vezette egykoron

A Tények a TV2-vel egyidős, már az első adásnapon, 1997. október 4-én is láthatták a nézők. A csatorna akkori elnöke, Pintér Dezső köszöntötte a nézőket, elindult a Jó reggelt, Magyarország! Albert Györgyivel és Obersovszky Péterrel, este pedig a friss hírekkel köszönt be Stahl Judit és Pálffy István - ők voltak a Tények első műsorvezetői.

Stahl végül öt év, ezerkétszáz adás után hagyott fel a híradózással, 2003-ban megcsinálta inkább a Micukót, ahol egy japán riporternek álcázva faggatta az interjúalanyokat – ebben azonban nem volt olyan sok szufla, még abban az évben elindult helyette az életképesebb főzőműsor, a Stahl konyhája.
A műsorvezető a Tényekből való távozásakor elmondta, talán furcsának tűnik, mikor valaki a csúcson hagyja abba, de nem kell rejtett okokat keresni a háttérben, egyszerűen új kihívásokra volt szüksége. Már 2001-ben szeretett volna kiszállni, de akkor megkérték a csatorna vezetői, maradjon még, elsősorban a választások körüli hírműsorok fontossága miatt.

Stahl Judit évekig vezette a műsort, 1200 adást csinált Forrás: TV2

Jövésmenés

2002 szeptemberében a TV2 amúgy is arculatváltáson esett át, mintha a Tények akkori szlogenje – "Ma hír, holnap történelem" – a híradósokra is vonatkozott volna. Stahl műsorvezetőtársa, Pálffy István az akkori MTV-hez ment át, majd a politikai pályával is megpróbálkozott.

„Pálffy István egy televíziós korszak emblematikus személyisége, akinek komoly rész jutott a TV2 sikertörténetéből" - kommentálta akkor a híradós távozását Pintér Dezső, utalva arra, hogy Pálffy vele és Tolvaly Ferenccel együtt részt vett a csatorna megalapításában.

Több korszaka volt

2002. szeptember 11-től a Tényeket Máté Kriszta és Nika György vezette hétköznaponként, előbbi szintén a TV2-s alapcsapat tagja volt. Nika addig a Bárdos Andrással megújult Jó estét, Magyarország!-ban dolgozott, ott Pachmann Péter váltotta, aki aztán - Bárdossal együtt - szintén bekerült a Tényekbe, a TV2 különféle hírműsorokban próbálta ki képernyős arcait.

Nika 2004-ben került át az akkori MTV-hez, az ottani Híradó főszerkesztőségét vette át. Egy évvel később a Tények is megújult, akkor kapott például digitális díszletet az új főcím és az új színvilág mellett. Bárdos András akkor már nemcsak a Tények főszerkesztője volt, de a képernyős feladatokba is beszállt felesége, Máté Kriszta mellett. A házaspár végül 2009-ben távozott a TV2-től, az akkori hivatalos indoklás szerint "a csatorna vállalati átszervezése, racionalizálása miatt".

Eztán jött egy hosszú korszak, 2009-től Várkonyi Andrea és Azurák Csaba vitték a hétköznapokat, Pachmann pedig Andor Évával képernyőzött, évekig négyen váltották egymást.