A 100 legjobb nő a tévéből: Emilia Clarke

Emilia Clarke, Trónok harca
Vágólapra másolva!
A világ egyik legmenőbb sorozatában játszik, ráadásul szép is, így nem maradhatott ki cikksorozatunkból a Trónok harca Daenerys hercegnője, Emilia Clarke. 2011-ben, a széria indulása előtt beszélgettünk is vele, akkor még kereste a nőiességét – bízunk benne, hogy a milliós nagyságrendű rajongótábor mellett már ő maga is tisztában van azzal, hogy mennyire jó nő.  
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a jelenleg futó (vagy a közelmúltban látott) sorozatok, tévéműsorok legcsodálatosabb, legszebb nőit. Hétről hétre bemutatunk egyet, a magyar és külföldi színésznőket, műsorvezetőket, bemondókat viszont nem rangsoroljuk, tehát ez nem sorrend – ez már a 43. rész. A sorozat korábbi cikkeit itt találja.

E heti szépségünk Emilia Clarke,

az általa megformált Daenerys sorsáért milliók izgulnak hetente, hisz a Trónok harca napjaink egyik legnépszerűbb sorozata.

A Trónok harcában Forrás: HBO

Tavaly a GQ magazin az év nőjének választotta, 2011-ben, a Trónok harca indulásakor azonban még csak tapasztalta a nőiességét, legalábbis erről mesélt akkor az Origónak. "Mivel még csak huszonhárom éves vagyok, én is csak mostanában tapasztalom a nőiességemet, ez mindenképp egy fontos hasonlóság. A szerep ráadásul egy nagy kiugrás, meg kell tanulnom kezelni az ismertséget is – ahogyan Daenerysnek is meg kell tanulnia, miként legyen határozott királynő. Persze

– mondta a karaktere és közte lévő hasonlóságról.

Azóta eltelt öt év, Clarke nővé érett, és közben szerepet kapott például a Dom Hemingway-ben és a Terminator: Genisys-ben is, utóbbiban ő játszotta az egykor Linda Hamilton által megformált Sarah Connort.

A Terminator: Genisysben Forrás: UIP-Duna Film

A londoni születésű színésznőnek Daenerys megformálása volt az első komolyabb munkája, de a sorozatba csak Tamzin Merchant helyetteseként került, másodikként választották ki a szerepre. Körülbelül hároméves kora óta érdeklődik egyébként a színjátszás iránt, miután édesapja színházakban dolgozik hangosítóként.

Gyermek- és kamaszkorában több színdarabban is szerepelt,

2009-ben pedig a Drama Centre London nevű iskolában végzett, majd ugyanebben az évben meg is kapta első tévés szerepét a Doctors című sorozat egyik epizódjában, majd egy sci-fi tévéfilmben, a Triassic Attack-ben is játszott. Ezek után jött a Trónok harca, a többi pedig már, mondhatni, történelem.

Civilben is nagyon csinos tud lenni Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jason Merritt

Mutatunk még róla több képet is, gyönyörködjön kedvére!

Forrás: Alliance
Forrás: Cort Theatre
Forrás: Panacea
Forrás: Zanuck Independent
Forrás: AFP/Francois Guillot
Forrás: HBO
Forrás: HBO
Forrás: AFP/Mike Windle