Minden, amit az RTL Klub-féle Farmról tudni lehet

a farm
Vágólapra másolva!
Utánajártunk, hogy áll az RTL tavaszra tervezett stratégiai realityje, A farm, amelyben eltunyult városi lakosok és a földhöz, háziállatokhoz jobban értő falusiak költöznek össze egy tanyán, hogy aztán maguk közt döntsék el, ki marad a legvégén, ki viszi a főnyereményt.
Vágólapra másolva!

Összesen 7657 ember jelentkezett az RTL Klub új valóságshow-jára, 2990 nő és 4667 férfi tenne próbát a műsorban – tudtuk meg a produkciótól. A legfiatalabb jelentkező 18, legidősebb jelentkező 67 éves volt, casting jelenleg is javában zajlik.

Egy vicces promóciós plakát a brazil verzióhoz

Jelentkezett természetesen sztriptíztáncos, továbbá tanuló, munkanélküli, közmunkás, nyugdíjas, orvosi asszisztens, vállalkozó, pulyka inszeminátor, őstermelő, tehénpásztor, rendőrtiszt, biztonsági őr, fodrász, bármixer, takarító, lovasoktató, tehát alapos a merítés. A városi jelentkezők száma 5589 volt (73%), faluról 2068-an tennének próbát a műsorban.

Volt már, de ez más lesz

Mint korábban írtuk, A farm első verziója már ment itthon, magyarul, az akkor 1 százalékos nézettség környékén tanyázó Viasat3 adta, de nagyon rosszul időzítve, 2002 őszén. Az a pár hónap volt a hazai valóságshow-k hőskora - bár volt egy előfutár, az első Bár a Viasaton, de az még nem rengette meg a nézettségi statisztikákat.

2002 nyarának végén azonban beindult a nagyüzem, a BB Évivel, Pongóval, Renátóval startoló első Big Brotherrel, és nagy riválisával, az akkor még Árpa Attila vezette Való Világgal, amelyben második lett Majka. Kis túlzással a fél ország realityt nézett decemberig, majd 2003 elejétől megint, a VV2-t, Pandorával a mezőnyben. A két gigász árnyékában indult A farm, és tűnt el jóformán észrevétlenül, a szereplők közül nem is lett senki médiasztár vagy celeb.

Ilyesmire itthon is számíthat a néző - jelenet eg dél-amerikai adásból Forrás: r7.com

Sokban eltér a VV-szériáktól, az alapverzió szerint nem a néző szavazza ki a szereplőket, hanem a mikrotársadalom veti ki magából azt, aki épp nem illik oda. És itt jön a taktika szerepe, mert nem lehet valaki túl suta, ügyetlen mindenhez, favágáshoz, kecskefejéshez, rántottasütéshez, mert a hasznavehetetlen tag csak lefékezi a többieket, így hamar kivetik maguk közül. De túl jónak, irányítónak sem praktikus lenni sokáig, mert a középszerűek meglátják benne a nagy esélyest, és szövetkeznek ellene.

Ennek ellenére lehet, hogy az RTL a nézői szavazós verziót választja – ott viszont a legtöbb szereplő a kameráknak játszik, imázsát építgeti, és kifelé igyekszik jobban megfelelni, nem annyira a társainak.

Három arc a sokból

Mint minden realityben, itt is a siker legalább 50%-a a jó castingon múlik. A remek karakterek, önállóan is működő, szellemes vagy kreatív, nyitott figurák viszik előre a játékot, és nagyon sok múlik azon, milyen lesz a városiak-falusiak aránya is. Mert ha csak csetlő-botló plázacicák mennek az erdei kalyibába, akkor óhatatlanul is önmaga paródiája lesz a reality.

Három jelentkező adatlapját sikerült megszereznünk, de senki nem garantálja, hogy ők benne is leszek a műsorban. Lássuk, kik ők!

Imád taktikázni, állítja Forrás: RTL

Jánosi Gyula 34, fodrász, bár több szakmája van. „Laza vagyok, a mának élek. Talán éppen ezért mondogatták a vendégeim, hogy ha valakinek, hát nekem ott a helyem a Farmon. Aztán a kollégáim is elkezdték tolni, úgyhogy úgy voltam vele, hogy jelentkezem. Biztos, hogy taktikus lennék,

Imádnám a taktikázást, de a munkától és a fizikai kihívásoktól, feladatoktól se ijednék meg, mert nem kicsit vagyok rátermett. Nyerni szeretnék, úgyhogy nincs akadály, amit ne győznék le. Persze velem unalmas percek se lennének, kellően szórakoztató vagyok, de ugyanakkor megfejthetetlen" – sejtelmeskedett.

Józsi bácsi túl profi lenne Forrás: RTL

A jelentkezők skálája elég színes, így a 64 éves Engelmann József sem érzi úgy, hogy kora miatt kilógna a sorból. 21 éve a mezőgazdaságból él: Budapestről Lajosmizsére költözött, ahol feleségével közösen szinte mindent megtermelnek, amire szükségük van. József éppen ezért küldetésének is tekinti, hogy a Farm lakója lehessen. „Nyolc tehén hatvan disznó, öt kecske, rengeteg csirke, így kezdtem annak idején a gazdaságot.

magunk készítjük a sajtot, a túrót, magunk sütjük a kenyeret. Én ezt a tudást is szeretném átadni a Farmon, megmutatva a gazdálkodás romantikáját. Mindamellett, hogy szórakoztató játékos lennék" – mondja, de neki épp a nagy tapasztalata lehet hátrány: hiszen mit kezd a tíz puhány fiatal, ha az öreg elvégez mindent?

Főleg a nyeremény érdekli Forrás: RTL

Daróczi Anett 21 éves eladó, miskolci lány, és állítja, hogy nem riad vissza semmitől. „Nagymamám révén már volt szerencsém belepillantani abba, hogyan is működik a gazdálkodás. Bontottam már csirkét,

Nagyon szeretem az állatokat, a gondozásuk biztos, hogy nem jelentene problémát. Ügyelnék a rendre és a tisztaságra, hiszen szeretek takarítani, főzni is tudok, egyik sem okozna nehézséget. A nyeremény miatt jelentkeztem és nem hiszem, hogy lenne akadály, ami ha bekerülök, eltántorítana attól, hogy megnyerjem ezt a játékot"

Húszmillió forint értékű nyeremény a tét a Farmon, amely formátum több mint negyven országban – köztük Svédországban, Norvégiában, Franciaországban, Horvátországban is – ismert. Hogy kik lesznek a szereplők, és mikor indul, heteken belül kiderül.

Mivel a 2002-es, viasatos Farm óta sok idő telt el, szétnéztünk a világban, és rátaláltunk a brazil verzióra, ott nyolc évad ment már le. Ebben a valóságshow-ban nyilvánvalóan kötelező naponta kétszer zuhanyoznia a női szereplőknek, annyi vizes, bikinis fotót találtunk. Egy kis kollekcióval kedveskedünk olvasóinknak – klikk ide.