Botránykönyvekkel lett ismert a TV2 új hírigazgatója

Szalai
Vágólapra másolva!
Kökény-Szalai Vivien, a Story főszerkesztője lett a TV2 új hírfőnöke. Korábban feltűnt már a csatorna képernyőjén, írt könyvet Zuschlag Jánosról, börtönről és luxusprostituáltakról. Az új hírigazgató nagyon szoros kapcsolatban van Rogán Cecíliával és Kaminsky Fannival is. 
Vágólapra másolva!

Kökény-Szalai Vivien vezetésével márciustól megalakul az Aktuális műsorok igazgatósága, amelynek feladata a TV2 Csoport csatornáin futó hír- és aktuális műsorok bővítése és megújítása – közölte korábban a csatorna.

Szalai Vivien lett a TV2 új hírfőnöke Forrás: TV2

Azurák: új munka

A Mokka, az Aktív és a Tények mellett új napi közéleti háttérműsorral jelentkezik a TV2, amelynek házigazdája Azurák Csaba lesz. A szakember a jövőben a Tények műsorvezetése mellett új megbízatására koncentrál, ezért főszerkesztői feladatait átadja.

Azurák Csaba 2001 óta tagja a TV2 csapatának, dolgozott a Napló, a Mokka és a Tények műsorában. Irányítása alatt az elmúlt egy évben az infotainment műsorok a TV2 legsikeresebb produkciói lettek.

"Dirk Gerkens, a TV2 Csoport vezérigazgatója hónapokkal ezelőtt kért fel, hogy dolgozzam ki egy közéleti háttérműsor koncepcióját. Örömmel fogadtam kérését, hiszen mindig is úgy éreztem, hogy hiányzik a TV2 képernyőjéről egy ilyen típusú műsor" - mondta Azurák.

2014-től volt főszerkesztő

Kökény-Szalai Vivien 2003-tól 2011-ig a Színes Bulvár Lap (később Bors) külpolitikai, majd sztárrovatos munkatársa volt.

2011-ben az akkori Sanomához igazolt, majd a Story magazinnál dolgozott, kezdetben rovatvezetője, később vezető szerkesztője, aztán felelős szerkesztője, majd 2014 júliusától főszerkesztője lett. Néha feltűnt a FEM3 Café műsorvezetőjeként, és a Frizbi vendége is volt Hajdú Péternél.

Feltűnt már a TV2 képernyőjén Forrás: Kökény-Szalai Vivien /Facebook

Politika, börtön, prostisztorik

Hat könyvet adott ki az elmúlt években, nagy port kavart a Zuschlag Jánosról írt Pártházból börtönbe, amiből kiderül, miért hagyták cserben a volt szocialista politikust, és honnan hova kerülnek a kenőpénzek.

Stohl őszintén és Magyar börtönpokol címmel Stohl András történetét is megírta - a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága jogi lépéseket tett a megjelenés után,

belső vizsgálatot rendeltek el az utóbbi kötet állításaival kapcsolatban,

és arra jutottak, hogy az több ponton nem egyezik a valósággal, hosszú ideig húzódó per lett belőle. Végül a Budapesti Fegyház és Börtön Zrt. elvesztette a pert Stohl András és szerzőtársa ellen.

További három könyvet adott ki luxusprostituáltakról, A leghíresebb magyar madame, a Drága kéj és a Hamis gyönyör állítólag mind igaz történet alapján született.

Stohlról két könyvet is írt Forrás: Szalai Vivien/Facebook

Férje az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos Kökény Roland, 2014 óta házasok.

Kökény-Szalai Vivien korábban együtt fotózkodott Rogán Cecíliával és Kaminsky Fannival, Orbán Viktor honlapjának szerkesztőjével, Habony Árpád volt feleségével. A hvg.hu által közölt képen láthatóan nagyon jó viszonyban vannak. Szalai Vivien ismerősei között van Kobza Miklós, aki a miniszterelnök egyik fotósa.