A Dal 2016: ismert arcok hullottak el az utolsó elődöntőben

A Dal 2016
Budapest, 2016. február 6. Horányi Juli az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenye, A Dal 2016 című televíziós showműsor harmadik elődöntőjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda útjai gyártóbázisán 2016. február 6-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Lezárult A Dal 2016 harmadik elődöntője, a zsűri kedvence Petruska volt, de szép pontszámokkal ment tovább Agárdi Szilvi és a Parno Graszt is. A négytagú zsűri szűkmarkúan osztogatta a pontokat, több ismert tehetségkutatós kiesett - a legszigorúbb ezúttal is Pierrot volt.
Vágólapra másolva!

A harmadik elődöntőben Agárdi Szilvia, B the First, Berkes Olivér & Tóth Andi, Gájer Bálint, Horányi Juli, Ív, Nika, Parno Graszt, Petruska és Singh Viki álltak színpadra, hogy megküzdjenek egymással az Eurovízióra jutásért.

Az estét Nika nyitotta Emlékkép című dalával, és bár a hangjával nem volt probléma, a szöveg sokszor volt klisés, semmitmondó. A zsűri is inkább a szöveget, mint az előadásmódot kommentálta: Frenreisz Károly leginkább azt méltatta, hogy az énekesnő magyarul adta elő a dalt, Pierrot az általános hibákat emlegette a szövegben,

Both Miklós pedig az egyik mondatban nem találta az igét.

Túl sok pontot nem kapott, de ezt a 34-et is gyönyörű kezdésnek nevezte Tatár Csilla.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Pély Barna együttese, a B the First következett, régi korokat idéztek a piros-fekete mellénybe bújt fiúk. Frenreisz értékelés helyett ellőtte az este első poénját,

Harsányi Leventét BKV-ellenőrnek nézte és közölte, hogy nincs nála a bérlete, de azért engedje haza.

Két ponttal kapott többet az együttes, mint az előző produkció.

Lassan gyűltek a pontok

Ív már másodszorra jött A Dal-ba, a sok szín és vigyor dobott a hangulaton, de a felemás cipőbe bújt énekesnőnél izgalmasabbak voltak a háttérben cikázó neonfények. Both meglepően kritikus volt, soknak találta a panelt, a szövege szerinte nem szólt semmiről - egyetlen pozitívuma, hogy Ív meg tudja tölteni. Lassan gyűltek a pontok a műsor elején.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Gájer Bálint legújabb dalát hozta, a hatvanas évek Amerikája juthatott eszünkbe. Bár nem tipikus versenydal, nem kapott rosszabb pontokat az előzőknél, a színpadképen viszont kellene még gondolkodni, a sürgő-forgó statiszták közt elveszett az énekes.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Parno Graszt produkciója vitt egy kis színt az estébe,

Tatár Csilla még a cipőjét is lerúgta a színfalak mögött, hogy ropjon egy táncot,

mezítláb időzött a színpadon az értékelés alatt. Az autentikus roma zenét Frenreisz kedveli,így hát nagyon gratulált és példaképnek nevezte őket. Abszolút helyük van a mezőnyben, Pierrot a szöveg előtt külön megemelte a kalapját, kellemes meglepetésnek nevezte a bandát. Itt már jöttek a magasabb pontok.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Zséda libabőrös volt

A gyertyarengetegben éneklő Singh Viki békedallal érkezett, Zséda végig libabőrös volt, de szerinte kilóg a mezőnyből a Katonák – a legrutinosabb zsűritag, Pierott csak öt pontot adott a Rising Star-ban feltűnt énekesnőnek, számára kérdőjel ez a dal. Ugyanúgy 34 ponttal zárt, mint Nika, akivel egyébként hosszú évek óta nagyon jó barátnők.

Volt egy kis szünet, aztán az X-faktoros Horányi Juli nyitott egy saját dallal, a dal végén Harsányi Leventével állt a szállingózó tollpelyhekben, míg Frenreisz Károly a vokált dicsérgette,

miközben néha kikukucskált a napszemüvege mögül.

A zsűri áradozott a dalról, de ez a pontszámokban egyáltalán nem látszott, csak 31 lett a vége.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Petruska dala izgalmas volt és elgondolkodtató, bár az angol szöveg és gyors tempó miatt nem biztos, hogy minden tévéző értette . 42 pontot zsebelt be, ezzel át is vette a vezetést ezen a ponton, a továbbjutás pedig biztos lett. Eztán Tóth Andi és Berkes Olivér következett, energikusak voltak, de még nem állt össze a produkció, valami hiányzott - ezt a zsűri is hangoztatta, miközben a fiatalságukat és tehetségüket hangsúlyozta.

Agárdi Szilvi titkos szerelméhez írta a dalt, Zséda áradozott és egy ékszerhez hasonlította. Pierrot szerint

felemelő, mikor egy hátrányos helyzetből induló művész lepipálja a többieket

- 40 pontja a második helyre volt elég, a zsűri egyértelműen továbbjuttatta.

Petruska, Agárdi Szilvi, a Parno Graszt, a B the First és Nika lesz ott a mai adásból a középdöntőben, a nézők pedig Tóth Andit és Berkes Olivért juttatták tovább. Jövő héten a középdöntővel folytatódik az Eurovízió előválogatója.

Szavazzon!

Ki a kedvenc zsűritagja?