Tóth Andi: Nem volt skatulya az X-faktoros győzelem

Tóth Andi
Vágólapra másolva!
Tóth Andi nyerte meg az ötödik X-Faktor-t, most A Dal színpadán próbálkozik. Egyelőre rémisztő számára, hogy ennyi jó dal és sikeres előadó mellett kell bizonyítania, tavaly még csak nézőként ült a stúdióban. Több dalt készített az elmúlt időben, szerepelt a Válótársak-ban és hamarosan utazik a nyereményútra barátjával, a Spoon21 énekesével -ezekről mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

Berkes Olivér kereste meg azzal az ötlettel, hogy induljanak közös produkcióval A Dal-ban, és amint meghallotta a zenét, rögtön igent mondott. "Az első pillanatban tudtam, hogy a Seven Seas című dalt együtt kell megcsinálnunk. A hangunk nagyon passzol és az első találkozás után már kiderült, hogy a személyiségünk is hasonló. Állandóan viccelődünk, nevetünk és bolondozunk. Hatalmas dolog lenne Olivérrel együtt a színpadon állni Stockholmban, de egyelőre a szombati feladatra koncentrálunk."

Tóth Andi is menne az Eurovízióra Forrás: Zita Debreczeni Photography

"Mikor ültem az ágy szélén és hallgattam a dalt, újra meg újra megnyomtam a play gombot, annyira vitt magával. Mikor énekelem, vidám leszek tőle, és ezt a vidámságot szeretném másoknak is átadni" - mondta.

Tavaly is figyelemmel kísérte az adásokat, akkor a közönség soraiban drukkolt a Spoon21-nek. Minden évben elhangzik, hogy erős a mezőny, de úgy érzi, most tényleg nagyon jól sikerült a válogatás. "Versenyzőként ott állni ennyi tehetség és ennyi szuper dal között nagyon rémisztő is. Remélem, hogy az elődöntőben úgy jöhetünk le a színpadról, hogy mi mindent megtettünk. Az X-Faktor alapján azt mondom, hogy nem fogok izgulni a fellépés előtt, engem az adrenalin még jobban feltüzel."

Nem csak a győzelmet hozta el a verseny

A tehetségkutató idején gyakran megkapta, hogy túl fiatal még ehhez a pályához, és nem fog tudni helyt állni a zenében és a tanulásban is. "17 éves lettem januárban és nagyon vártam már, hogy senki ne mondhassa, hogy kicsi vagyok.

hogy ilyen fiatalon megmutathattam magam és sokan megszerettek."

"Sosem éreztem skatulyának az x-faktoros győzelmet, semmi rossz dolog nem ért miatta. Mikor hullott rám a konfetti és Istenes Bence az én nevemet kiáltotta, olyan pillanat volt, amit senki nem vehet el tőlem. De nem csak a győzelmet hozta el a verseny, hanem azt is, hogy azzal foglalkozhatok, amit a legjobban szeretek. Felköltöztem Budapestre, ahol azelőtt csak egyszer jártam. Itt találtam meg a szerelmet, a karriert és az új iskolát. Már itt élek és ezt mind a műsortól kaptam"- mesélte.

Kiborította a hajszínváltás

Az RTL Klub új sorozatában, a Válótársak-ban lázadó tinilányt alakít, most először próbálhatta ki magát színésznőként a kamerák előtt. "A rendező csak annyit kért, hogy legyek önmagam, mégis nagyon remegett a kezem, mikor az első castingon fel kellett olvasnom Noémi szövegét.

Bevallom, még sírtam is, mert nagyon szerettem a szőke hajszínt. Végül annyira jól sikerült a váltás barnára, hogy azóta vissza sem festettük. Ha nincs a Válótársak, biztosan ki sem próbáltam volna."

A Válótársak miatt váltott hajszínt Forrás: RTL Klub

Most kizárólag arra koncentrál, hogy jól szerepeljen A Dal-ban, utána pedig elutazik Balira. "Nagy megmérettetés vár rám szombaton, de utána sem tétlenkedek, több dalt is készítettünk, amiket be fogok mutatni a közönségnek. Kis idő múlva hallható lesz az első önálló dalom, de a pihenésre is jut időm, hamarosan megyünk a párommal a nyereményútra."