Obama Bear Gryllsszel ment túlélőtúrára, Torgyán doktor buzerált

discovery channel
Vágólapra másolva!
A politikusokat jobbára öltönyben, komoly szerepben láthatjuk a képernyőn, néha azonban megmutatják más arcukat is, némelyiküknek az sem derogál, hogy kifejezetten szórakoztató műsorban mókázzon. Barack Obama Bear Gryllsszel ment túlélőtúrára, Tony Blair mesterszakácsot keresett, de itthon is akadtak már páran, akik a merev politikusi figuránál többet mutattak magukból.
Vágólapra másolva!

Donald Trump több mint tíz évig műsorvezető volt, rendre feltűnt különféle filmekben és sorozatokban is, az ő médiaszerepléseiről azonban már írtunk bővebben. Természetesen nem ő az egyetlen politikus, aki nem csak ebben a minőségben szeret szerepelni, és más oldalát, akár humorát, színészi vénáját is szívesen megmutatja a nézőknek.

Barack Obama sem zárkózik el

Barack Obama is mindig nyitott volt a médiára, már szenátorként szívesen fogadta a meghívást közéleti műsorokba, és aztán elnökként sem zárkózott el soha a hasonló szereplésektől. Nem egyszer láthattuk késő esti talkshow-ban, megjelent a miami reptér mindennapjait bemutató realityben, a Repülőtér 24/7: Miami-ban, a nálunk Állítólag... címmel látott Mythbusters egyik adásában pedig kifejezetten az ő kérésére végeztek el egy kísérletet:

Az elnök az elején arról beszélt, hogy mennyire méltányolja a mítoszirtók munkáját, és hogy Amerika jövőjéhez, a kihívásokkal való szembenézéshez nagy szükség van arra, hogy a fiatalok érdeklődjenek a tudományok iránt. Ezután megkérte a két műsorvezetőt, hogy bizonyítsák vagy cáfolják a régi legendát, miszerint Arkhimédész tükrök segítségével gyújtotta fel a városát támadó hajókat.

Obamáról 2015-ben készült egy dokumentumfilm is, amelyben

David Attenborough-val beszélgetett a Föld jövőjéről

(ez volt a David Attenborough Meets President Obama), és ugyancsak tavaly vállalta eddigi legdurvább médiaszereplését is, hiszen elment egy túlélőtúrára a Bear Grylls: Sztárok a vadonban című műsorba – más kérdés, hogy vagy ötven titkosügynök biztosan sürgött körülöttük a forgatás során.

A first ladynek az NCIS sem derogált

Az amerikai first lady, Michelle Obama sincs sokkal lemaradva férjétől, sőt. Beugrott a Szezám utcá-ba, hogy az egészséges reggeli fontosságára hívja fel a gyerekek figyelmét, majd több sorozatban bemutatkozott színésznőként is, bár minden alkalommal önmagát játszotta, a Városfejlesztési osztály-ban, a Jessie-ben és idén az NCIS-ben is:

Az elődök is feltűntek itt-ott

Obama elődjeit, vagyis a korábbi amerikai elnököket is láthattuk itt-ott, Ronald Reagan eleve színészként kezdte a pályafutását, Bill Clinton is nem egyszer volt vendég késő esti talkshow-ban Jimmy Kimmelnél, Stephen Colbertnél, David Lettermannél. George W. Bush szintén vállalt efféle szerepléseket, majd

az Áll az alku amerikai változatában egy iraki veteránnak kívánt sok sikert,

miközben az Egyesült Államok költségvetésére utalva azon viccelődött, hogy ő épp egy háromtrillió dolláros show-t vezet:

Putyin dzsúdót oktatott

Vlagyimir Putyinról is készült több dokumentumfilm (például a Putyin Oroszországa vagy az Ich, Putin – Ein Portrait), benne volt a Paul McCartney in Red Square című tévés különkiadásban is, 2008-ban pedig egy oktatóvideóban láthattuk, ekkor jelent meg a Let's Learn Judo with Vladimir Putin, vagyis a Tanuljunk dzsúdózni Vlagyimir Putyinnal:

Silvio Berlusconiról jelenleg készül dokumentumfilm, a My Way: Berlusconi in His Own Words, de a politikus a kilencvenes években producerkedett is, közreműködött több olasz sorozatban, valamint a Mediterraneo, a Dilis bagázs és a Zűrös manus producere volt.

Talán meglepő, de Tony Blairnek is van humora,

az amúgy is rengeteg vendégsztárt felvonultató Simpson család egyik epizódjában ő kölcsönözte a hangját rajzolt másának, aki Londonban a reptéren fogadta Simpsonékat:

Az egykori brit miniszterelnöknek emellett, úgy tűnik, a gasztroműsorok a gyengéi. Jamie Oliver filmje hatására megígérte, hogy tenni fog az egészségesebb iskolai étkeztetésért, a folytatásban, a Jamie menzája – Második menet-ben már meg is jelent, miközben a Mesterszakács kerestetik-ben alkalmi zsűritag volt.

Eközben itthon

A magyar politikusok közül is akadt pár, akit a parlamenti üléseken kívül is láthattunk a képernyőn. Emlékezetes volt például Rogán Antal vendégszereplése a Jóban Rosszban-ban, amikor a feleségével sétáltatta a kutyájukat a Parlament előtt, de a házaspár már korábban is megjelent a TV2-n, meghívták őket a Mr. és Mrs. című show-ba is.

Az SZDSZ egykori elnöke,

Kuncze Gábor 2008 és 2013 között a Klubrádió műsorvezetője volt,

az ATV-n is feltűnt ilyen szerepkörben, miközben beült a Heti hetes-be is. A hazai politikusi médiaszereplések csúcsát azonban kétségkívül Torgyán József érte el, aki Kelemen Anna mellett ücsörgött egy ideig a Buzerá-ban. Emlékeznek még?