Így indult 35 éve a legendássá lett MTV

MTV moon man
Vágólapra másolva!
1981. augusztus 1-jén startolt el a világ első olyan tévéadója, amely a nap huszonnégy órájában zenével és zenés műsorokkal várta tévénézőket. Az MTV még ma is meghatározó csatorna, habár videoklipeket már csak elvétve találunk a műsorkínálatban. Nézze meg, hogyan indult útjára a legenda 35 éve!
Vágólapra másolva!

A Music Television 1981. augusztus 1-jén, 12.01-kor indította el adását a mára ikonikussá vált Apollo 11 kilövésével és az űrhajóssal, aki elhelyezi a csatorna zászlaját a holdon.

A „Ladies and gentlemen, rock and roll” szlogen felcsendülése után a csatorna műsorvezetői (vagy ahogy akkor nevezték őket, video jockey) köszöntek be, majd elindult az első klip, ami stílusosan a Video Killed The Radio Star volt a Buggles-től.

Érdekesség, hogy ugyanez a klip volt az egymilliomodik videó, ami majd tizenkilenc évvel később az MTV műsorára került 2000. február 27-én. Az internet és a YouTube elterjedése az ezredfordulót követően gyorsan betett a zenesugárzásnak, hiszen többet nem vártunk arra, hogy leadják a kedvenc klipünket, ha azt bármikor megnézhettük a számítógépünkön.

Az MTV viszont nem adta meg magát, követték a trendeket, saját gyártású sorozatokkal és divatos valóságshow-kkal tartották a képernyő előtt a fiatalabb korosztályt.

A modern és alaposan megváltozott MTV nem feledkezett meg a múltjáról, hiszen augusztus 1-jével MTV Classic néven nosztalgiacsatornát indítottak, amely régi slágerek mellett az MTV múltjából származó zenei programokból és a nézők kedvenceinek számító MTV-sorozatokból álló eklektikus mixet sugároz, a kilencvenes évekre és a 2000-es évek elejére fókuszálva.